29.12.15

Windows 10 navodno instaliran na preko 200 miliona uređaja

Windows 10 naslovna
Nova glasina o rastu Windows 10 pokazuje da je Windows 10 do sada instaliran na preko 200 miliona uređaja globalno. Glasina dolazi od WinBeta i prema njihovim izvorima zadnju Microsoftov operativni sistem četiri mjeseca nakon objavljivanja je instaliran na preko 200 miliona uređaja.

Broj nije ništa neobičan s obzirom da je ova godina najuspješnija ikada za Windows OS. Generalno Windows 10 raste brzinom kao ni jedna dosadašnja verzija Windowsa. Konkurenciju kao MAC OSX je ostavio iza sebe u samom startu, a u tome pomogla je i činjenica da je Windows 10 besplatan za sve korisnike Windows 7, 8 i 8.1 uređaja do naredne godine (29.07.2016.).

Danas prije tačno četiri mjeseca je pušten Windows 10 oficijelno za PC i to u prijevodu znači oko 40 miliona novih korisnika svaki mjesec.

Napomena za korisnike starijih Windows OS, od naredne godine će Microsoft agresivnije nuditi Windows 10 nadogradnju korisnicima i idu toliko daleko da će ponuditi na kraju nadogradnju kao „nužnu“ nadogradnju svim korisnicima. Ako ne želite da primite Windows 10 nadogradnju morate ugasiti Windows update i automatsko ažuriranje nužnih nadogradnji.

Ipak ne vidimo razlog zašto ne biste htjeli besplatno instalirati do sada najbolji Windows i savjetujemo nadogradnju na Windows 10.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar