11.12.15

Vjerni korisnici OneDrive-a mogu sačuvati svoje spremište bez da im bude izbrisano

Nedavno smo pisali članak o tome kako Microsoft planira da umanji OneDrive spremište za sve korisnike koji su na besplatnom planu na samo 5GB iako je u doba Windows Phone 7 dolazilo 7GB slobodno uz telefon koji se kupi. Kasnije se ta memorija proširila na 15GB slobodnih + 15GB koje ste mogli otključati ako radite automatski upload fotografija sa telefona na OneDrive.

Nakon objave da će biti prostor umanjen i onim lojalnim korisnicima koji su stvorili OneDrive onim što je danas ubrzo je pokrenuta peticija na OneDrive uservoice stranici da se ostavi prostor onim korisnicima koji ima i Microsoft to nije mogao zanemariti da se prijavilo preko 72.000 korisnika i glasalo za.

Danas se oglasio i Douglas Pearce koji je menedžer u Microsoftu i odgovorio je tako što se prvenstveno izvinjava svim lojalnim korisnicima i pored toga nudi svim korisnicima koji imaju 15GB (koje su dobili uz račun) + 15GB koje su nadamo se otključali kao bonus za automatsko podizanje fotografija na OneDrive da mogu sačuvati tih 30Gb ali pod uslovom da se prijave ovdje. Kad otvorite taj link pisat će jasno "hvala što koristite Microsoft OneDrive..." na dnu jedno dugme da prihvatite uslove korištenja te sačuvate svoje skladište online prostora od 15+15GB.

Ako niste do sada radili automatski upload fotografija sa telefona na OneDrive uradite to i naknadno sačuvajte dodatnih 15GB kako ne bi bili umanjeni naredne godine. Rok trajanja za ovu akciju je 31.01.2016.

Ono što je dodatno pozitivno kao izvinjenje nude početkom naredne godine za sve one koji imaju na OneDrive više od 5GB podataka jednu godinu besplatno Office 365 Personal sa 1TB OneDrive prostorom. Ti korisnici će dobiti email početkom naredne godine kako bi aktivirali tu godinu besplatnu.

Oni koji su stekli druge bonuse u obliku 100GB bonus lojalnosti i slično imaju rok trajanja i bit će umanjeni tek nakon isteka tog roka tj. prvo će imati period gdje će biti trpljeni podaci u roku od 12 mjeseci gdje ih korisnik može koristiti ali ne i dodavati nove podatke. Nakon 12 mjeseci trpljenja tih podataka na OneDrive Microsoft će zaključati i čitanje dok se ne izbrišu podaci ili će ih automatski brisati do onog spremišta za koje imate pravo.

Ovo je po nama jedini pravi način koji je mogao postojati za lojalne korisnike koji koriste OneDrive. Šta vi mislite o svemu?!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar