3.12.15

Nekoliko korisnika u Velikoj Britaniji neće dobiti Lumije 950 na vrijeme

Lumia 950

Nekoliko korisnika u Velikoj Britaniji neće dobiti na obećano vrijeme svoje Lumije 950 koje su naručili kako javljaju Windows Central i WMPU. Korisnici koji su pogođeni kašnjenjem su oni na Clove i Argos mrežnim operaterima. Iako je određeni broj korisnika već dobio svoje Lumije i čak Amazon izjavio da su rasprodate sve koje su imali u prvoj tranši, Argos mrežni operater ima ipak neke detalje i šalje korisnicima poruke i navode kao razlog kašnjenja „neočekivane greške sa softverom“.

 

software-issue

 

Te greške mogu biti jednostavno i poziv Microsofta da se malo zaustavi i zakoči prodaja uslijed negativnih komentara radi nedostatka funkcije duplog pritiska za buđenje uređaja koja je sastavni dio Windows Phone sistema postala. Pored toga moguće isto da se radi o pripremama da se pusti što većem broju korisnika najnoviji build kojeg Microsoft sprema za Windows insajdere ovih dana i kojeg po glasinama nazivaju „finalnim“ mada finalni kao što i sami vidite ne postoji jer su Lumia 950, 950XL već u prodaji.

 

Trenutna verzija operativnog sistema na Lumijama 950 i 950XL je 10.10586.0 dok Windows Insider korisnici imaju 10586.11, a navodno se sprema i 10586.17 ove sedmice još. Dokaz da bi se to moglo dogoditi jeste sinoćnja nadogradnja Windows 10 PC na verziju 10586.17.

 

Dopuna članka

 

Izgleda da smo malo prebrzo reagirali sa objavom jer se radilo samo o grešci u proizvodnji i distribuciji koja će prouzrokovati kašnjenje, umjesto danas korisnici će najkasnije dobiti 06.12. uređaje.  – prema izvjavi Microsoft-ovog glasnogovornika.

 

Hvala Nebojši na javljanju.

 

Ako bude novosti oko ovog slučaja ili oko novog Windows 10 Mobile builda dodat ćemo u ovaj članak.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar