10.12.15

Nadogradnje aplikacija koje pratimo jučer i danas

Trgovina update setup

Jučer i danas imali smo baš prometnu trgovinu sa mnoštvom novih nadogradnji aplikacija koje mi inače pratimo i koje smatramo da su dovoljno dobre za vas kao korisnike. Neke od njih donose nove funkcije dok druge samo ispravke grešaka.

 

Windows Novosti novi setup_thumb

Započet ćemo članak sa našim aplikacijama Windows Novosti. Sve aplikacije naše na Windows Phone 8.1, Windows 8.1, Windows 10 i Windows 10 Mobile imaju nadogradnju i ispravljaju greške koje su nastale prilikom nedavno prebacivanja domene i drugih radova na našoj stranici. S novom nadogradnjom će aplikacije raditi pouzdanije i koristite ih dok ne izdamo novu verziju aplikacije specijalno napravljenu za Windows 10 uređaje.

 

Usput da vas pitamo, da li želite da se naša aplikacija za Windows 10 gasi pritiskom na tipku „nazad“ ili da ostaje kao WP8.1 aplikacije uključena i da se samo kroz Multitasking može ugasiti?! Želimo vaše komentare oko ovog pitanja i slobodno nam javite šta želite.

 

Preuzmite Windows Novosti (besplatna) aplikaciju za WP ovdje.

 

Preuzmite Windows Novosti plaćenu bez reklama aplikaciju za WP ovdje.

 

Preuzmite Windows Novosti aplikaciju (besplatna) za Windows 8.1/10 PC i Tablete ovdje.

 

Preuzmite Windows Novosti aplikaciju plaćenu bez reklama za PC i Tablete ovdje.

 

Ujedinjavanjem sistema WP8.1 i Windows 8.1 u Windows 10 ovi linkovi će se spojiti te će za našu aplikaciju biti samo dva linka, jedan za plaćenu verziju i jedan za besplatnu verziju (sa reklamama).

 

Groove Music

 

Groove Music screenshot 4

 

Groove Music danas ima malo veću nadogradnju za Windows 10 i donosi nekoliko novosti. Groove Music je zamjena za Xbox Music i aplikacija postaje sve bolja i bolja. Danas gledajući na Xbox Music koja je dostupna na WP8.1 ova aplikacija je daleko ispred po funkcionalnostima i mogućnostima. Pogledajmo šta nova verzija donosi:

  • Pjesme i albumi u vašoj kolekciji se sortiraju sada po datumu kada su dodani, ali ipak možete ih sortirati po abecedi.
  • Možete od sada brisati s lijeve strane na zaslonu kako bi prikazali hamburger meni. (To je nešto što bi sve aplikacije trebale uvesti po nama).
  • Držite duže pjesmu u plejlisti kako bi je premjestili na drugo mjesto.
  • Do sada samo reprodukcije vaše kolekcije su bile prikazane u „nedavno reproduciranim“, odsada prikazuje i reproducirani sadržaj sa sekcije “istraži“ (za ovu sekciju je potreban Groove Music pass).
  • Progres preuzimanja muzike sada je prikazan u naslovnoj traci i u hamburger meniju imate sada prečicu do preuzimanja. Takav način je već primijenjen i u Filmovi & TV aplikaciji.
  • Cortana integracija sada radi kako treba i možete zadati Cortani naredbu da pušta muziku za vas.
  • Prilikom nadogradnje sistem na serverima kako bi Microsoft sredio data bazu svoju prikazat će vam objašnjenje šta se dešava. (ovo je povezano samo za trgovinu muzike).
  • Ako aplikacija prepoznaje duplicirane pjesme na OneDrive i na Music Pass aplikacija će pitati korisnika da li on želi da se automatski ukloni duplikat (i koji od njih).
  • Izmjene teksta na zaslonu „trenutne reprodukcije“.
  • Mnoge ispravke za korištenje sa Continuum funkcijom, pretežno skaliranje na ostalim veličinama monitora jer razvijači mogu (a ne moraju) prilagoditi veličinu teksta i ostale dijelove aplikacije spram veličine monitora, mada to sistem sam radi odlično ipak nekada postoji potreba da se razvijač uključi i malo promijeni nešto kako bi prikaz bio kako on to želi.

 

Preuzmite Groove Music za Windows 10 ovdje. (Aplikacija je univerzalna i radi na svim Windows 10 uređajima, bez obzira na veličinu ili formu).

 

Dodir

 

Sistemska aplikacija za dodir ima također ima manju nadogradnju danas. Ne znamo šta tačno donosi jer ne postoji izvještaj o promjenama ali ako ste imali problema sa dodirom na Windows 10 Mobile, moguće da ova nadogradnja ispravlja iste. Javite nam u komentarima da li primijetite nešto novo.

 

Preuzmite Dodir aplikaciju ovdje.

 

WhatsApp

 

whatsapp

 

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija na Windows Phone-u i danas ima dvije manje nadogradnje koje donose ispravke glasovnih poruka. Pored toga nema izvještaja o drugim promjenama ili ispravkama.

 

Preuzmite WhatsApp aplikaciju za WP ovdje.

 

Facebook za Windows 10 Mobile

 

Facebook za Win 10 setup

 

Facebook za Windows 10 Mobile opet je dostupna nakon što je Microsoft povukao bez obrazloženja i nakon što su korisnici vraćeni na WP8.1 verziju iste aplikacije. Izvještaj o promjenama u ovoj nadogradnji također nije dostupan ali ako nešto novo primijetite slobodno nam javite u komentarima.

 

Preuzmite Facebook aplikaciju za Windows 10 Mobile ovdje.

 

Microsoft Fotografije

 

Microsoft fotografije Setup manji

Microsoft Fotografije su standardna aplikacija za fotografije na Windows 10. Aplikacija je univerzalna i koristi se na svim Windows 10 uređajima. Nova nadogradnja prema Windows Central donosi samo novu stavku u meni dužeg pritiska na fotografiju, a to je „dodaj u favorite“. Također je novo sada kada importirate fotografije sa telefona kroz Fotografije aplikaciju na PC da se sve odvija brže i lakše nego da to radite kroz File Explorer.

 

Pored toga vjerujemo da je rađeno i u samom kodu aplikacije u vidu drugih poboljšavanja i ispravki grešaka.

 

Preuzmite Microsoft fotografije za Windows 10 ovdje.

 

Kao što vidite imamo danas mnogo aplikacija i nadogradnji, naravno postoje i određene aplikacije za koje smatramo da nema potrebe da ih spominjemo u nadogradnjama jer ih ili niko ne koristi ili nemaju nikakve vidljive promjene kao „novčanik“, Outlook Email i Kalendar. Ili ipak mi njih ne pratimo jer aplikacije nisu jednostavno na određenom nivou kvalitete. Jesmo li nešto drugo propustili, javite nam u komentarima ispod.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar