28.12.15

Dinamic Wallpaper, Prognoza i Lumia Cinemagraph imaju nadogradnje

Naslovna za dinamc Wallpaper na Surface Book

Dinamic Wallpaper od izlaska prije četiri dana ima prvu nadogradnju, a druga je na redu i u testiranju kod Microsofta. Ova nadogradnja je trebala nekoliko dana da je Microsoft pregleda i stiže tek danas, donosi samo ispravku grešaka za koje sam do tada znao. U narednoj nadogradnji za koju se nadam da će brže proći testiranje donosi i ispravku za Bing temu i korisnike sa Lumia 535, 950 i 950XL i drugim uređajima koji imaju rezolucije 854x480, 960x540 i 2560x1440. Te tri rezolucije će raditi na Bing temi od naredne verzije. Ako imate neki od uređaja koji nema ovu rezoluciju a Bing tema ipak nema fotografiju javite nam u komentarima.

 

Ovom prilikom želim odgovoriti i korisnicima koji se pitaju gdje su Wallpaperi u Dinamic Wallpaper, ova aplikacija nije skup Wallpapera od kojih će korisnik birati nego su za izbor tri teme koje se same ažuriraju bez da korisnik otvara aplikaciju. To je sva čar aplikacije, a ne izbor pozadina.

 

I dodatno za kotinike koji žele ugasiti automatsko ažuriranje teme koju su odabrali to mogu u postavkama aplikacije, prva stavka “automatci updates” nju ako isključite aplikacije neće ažurirati temu za vas.

 

Preuzmite Dinamic Wallpaper za Windows 10 ovdje.

 

Prognoza

 

Prognoza reklama[5]

Prognoza je imala par bagova na Windows 10 Mobile jer je Microsoft promijenio DateTime Parsing i razvijači koji su radili DateTime Parsing u svojim aplikacijama neka pregledaju kod jer će se rušiti sa srpskom i nekoliko drugih jezika uslijed promjena vremenskog formata.

 

Prognoza nova tema screenshot

Microsoft je promjeni na Windows 10 Mobile format sata sa 22:16 na 22.16 na srpskom jeziku i to je dovodilo Prognozu do rušenja. Imamo informaciju da će vjerovatno vratiti na standardno prikazivanje formata u obliku 22:16 s nekom od narednih nadogradnji. Iako je Microsoft nas uvjerio da će WP8 i 8.1 aplikacije raditi ok na Windows 10 Mobile ipak razvijači bi trebali obratiti pažnju da li rade 100% dobro.

 

Osim toga Prognoza nema velikih promjena u ovoj verziji jer radim na Windows 10 verziji aplikacije.

 

Preuzmite Prognozu za WP i Windows 10 ovdje.

 

Lumia Cinemagraph

 

Nokia cinemagraph screenshots

Lumia Cinemagraph je aplikacija Nokijine zaostavštine prema Microsoftu i Microsoft je nije baš ažurirao neko vrijeme. Lumia Cinemagraph inače pravi GIF animacije od kratkih video zapisa na kojima označite jedan dio fotografije koji treba da se pomjera dok ostali dio ostaje nepomičan.

 

Šta je novo u ovoj verziji nismo otkrili jer nema izvještaja o promjenama. Ako nešto otkrijete javite nam u komentarima.

 

Preuzmite Lumia Cinemagraph aplikaciju ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar