24.12.15

Postojanje Lumia 650 uređaja indirektno potvrđeno od Microsofta

Lumia650_Group2

Do sada postojanje Lumia 650 uređaja je bila samo glasina koju smo prenosili iako smo imali rendere koje je napravio Windows Central zajedno sa PhoneDesigner prema insajderskim informacijama koje su im na raspolaganju.

 

Chris Caposella (šef Microsoftovog odjeljenja za marketing) danas je gostovao u emisiji Windows Weekly čiji domaćini su Mary Jo Foley i Paul Thurott. U tom live podcastu je on slučajno par puta spomenuo Lumia 650 i bio je upitan od Mary Jo Foley kada će biti puštena Lumia 650 na šta je on odgovorio da datum još nije odlučen. Naravno ako uređaj ne postoji onda bi logično bilo da odgovori da ne zna o čemu pričaju. Isto tako se ne može raditi ovdje o grešci u smislu da je mislio na Lumia 550 jer je ona već u prodaji.

 

Prema nekim nagađanjima Lumia 650 će ciljati na biznis korisnike koji žele jeftin telefon i direktno bi trebala zamijeniti Lumia 6** seriju i uz to imati nižu cijenu, od oko 139$ i kojima nije važno da igraju igre super tečno ili da snimaju u 4k video rezoluciji. Za tako nešto 6** serija nije ni namijenjena. Oduvijek je bila za početnike korisnike ili za one s manjim džepom.

 

Navodne specifikacije uređaja su:

  • Windows 10 Mobile
  • 5“ AMOLED 720p zaslon
  • Snapdragon 212 procesor
  • 1GB RAM
  • 8GB interne memorije sa microSD karticom proširivo
  • 5MP prednja kamera
  • 8Mp zadnja kamera sa LED bljeskalicom
  • Bez bežičnog punjenja

 

Ono što je interesantno jeste da će ovo možda biti i zadnja Lumia ovako kako Lumia seriju znamo jer navodno naredne godine u jesen će biti predstavljen tzv. Panos Phone koji je dobio nadimak prema Panos Pannay (čovjek koji je odgovoran za cijelu Surface ekipu u kojoj je i biznis telefona, pa i Lumije, smješten). Taj telefon će na kraju vjerovatno biti nazvan Surface Phone da bude u skladu sa ostalom Surface linijom proizvoda.

 

Hvala Goranu na javljanju

 

Izvor: Windows Weekly, via Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar