7.12.15

Kako osvježiti Windows 10 Mobile kada se zamrzne?!

Windows-10-Mobile-Reviews01

Windows 10 Mobile korisnici javljaju u zadnje vrijeme da im se zamrzne sistem na određenim pozicijama ili u određenim aplikacijama. U tom slučaju često su potezali za vađenjem baterije uređaja ali šta ako posjedujete Lumia 920, 925, 1520 ili 930 koje nemaju izmjenjivu bateriju. U tom slučaju imamo za vas moguće rješenje.

 

Jedno vrijeme na Windows 10 Mobile postoji nova kombinacija „osvježenja“ za koju nismo znali šta tačno radi ali sada se ispostavlja da osvježava task menedžer koji radi u pozadini isto kao na Windows 10 PC. I kada „zamrzne“ neki program na Windows 10 PC pomaže samo prekidanje tog taska (end task) koji pravi problem.

 

Na Windows 10 Mobile istovremenim pritiskom tipki za glasnoću, smanjivanje i pojačavanje tri puta osvježavate sistem, nakon toga će uređaj zavibrirati tri puta i zaslon će se osvježiti. Trebalo bi riješiti manje probleme zamrzavanja nekih aplikacija ili postavki.

 

Ako ni to ne pomaže imate kombinaciju tipki dugme za gašenje uređaja + tipka za smanjivanje glasnoće, držati tu kombinaciju 10-15 sekundi dok telefon zavibrira. Nakon toga će se restartovati i raditi normalno.

 

Kako Windows 10 Mobile dijeli istu srž sa Windows 10 PC verzijom nažalost ovakve stvari se pojavljuju. Nadamo se da će Microsoft ipak raditi na optimizaciji da se ovakve greške ne pojavljuju jer je Windows Phone poznat do sada po tome da nema grešaka ni zamrzavanja.

 

Napomena: Pazite prilikom istovremenog pritiska na tipke glasnoće kod određenih modela telefona postoji ispod plastika koja pravi otpor i pravi sistem klackalice od tipki za glasnoću ako se pritisne jedna tipka drugu je teže pritisnuti, prema javljanju L735 neko je već sklomio tipku za glasnoću.

 

Izvor: WindowsUnited.de

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar