10.12.15

Kantar: Windows Phone OS izgubio dio tržišnog udjela

kantar-header

Kantar je objavio tromjesečnu tržišnu statistiku zaključno s 10. mjesecom ove godine koja nam otkriva da Windows Phone OS nije baš ostvario bajan rezultat na tržištu.

 

Štoviše, na EU5 tržištu tijekom 10. mjeseca je ostvario pad od 0.6% te tako ostvario 8.3% tržišnog udjela. To i nije baš vesela vijest ali ako uzmemo u obzir rezultate svih prošlih mjeseci u 2015. godini koji su uglavnom bili pozitivni pad od 0.6% i nije toliko strašan. Na Američkom tržištu Windows Phone je također ostvario pad i to od 1% te tako zauzima svega 2.7% tržišnog udjela.

 

Najbolje rezultate je ostvario u Kini gdje je postigao rast od 1.9% i tako zauzeo 2.4% tržišnog udjela što je dosta dobar rezultat ako uzmemo u obzir da je Kina uvijek bila tvrd orah za Windows Phone OS. Za više informacija o stanju na pojedinim tržištima predlažemo da pogledate tablicu ispod. 

 

smartphone-kantar-october-2015

Ne treba zaboraviti ni praznike koji su pred nama i potrošačku groznicu koja vlada kod kupaca u to vrijeme. Prvi tržišni izvještaji nakon praznika će biti dobar pokazatelj prihvaćaju li korisnici Windows 10 Mobile i koliko je dobro Microsoft odradio posao.

 

izvor: WMPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar