10.12.15

Procurila testna stranica za Microsoft Edge dodatke

extensions-1

Microsoft Edge je novi web preglednik za Windows 10 na PC i Mobile uređajima koji je zamijenio dugogodišnji Internet Explorer na poziciji broj jedan na Windowsu. Microsoft Edge je napravljen od nule u cilji pravljenja novog i biljeg web preglednika koji neće imati mane i zaostajati ka IE za „web trendovima“. Ono što korisnici odmah primijete na Edge jeste da nedostaje nekoliko stvari prilikom korištenja i ono što su korisnici najviše tražili jesu dodaci na Edge kao Adblock (za blokiranje pop-up ili reklama na stranicama).

 

extensions-2

Sada je slučajno procurila u javnost stranica na kojoj Microsoft testira dodatke i za sada imaju dva dodatka Pin It dugme za Pintereset i Reddit za reddit web stranicu. Prema pisanju nekih koji prave dodatke za web preglednike ovi dodaci za Edge su skoro pa isti kao za Chrome tako je vrlo moguće da će svi razvijači dodataka moći sa istim kodom ili manjim ispravkama ponuditi svoje dodatke na Edge.

 

Kako će Microsoft ponuditi te ekstenzije još nije jasno. Vrlo je moguće da će to uraditi preko trgovine u kojoj se već nalaze uređaji kao tableti, telefoni ali i pretplate za Windows, Office pored aplikacija koje mi danas preuzimamo.

 

Dok pišemo ovaj tekst Microsoft je izgleda primijetio da je prerano procurila novost te su zabranili pristup stranici za dodatke. Mogućnost dodavanja dodataka u Microsoft Edge je trebala već stići ranije međutim korisnici će morati sačekati narednu veću nadogradnju koja se očekuje u februaru naredne godine. Windows Insideri ipak mislimo da će ranije dobiti ovu funkciju za Edge kroz Windows Insider program.

 

Šta vi mislite kakav je Microsoft Edge i kako se ponaša na vašim uređajima?!

 

Izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar