18.12.15

Office na većim zaslonima preko Continuum će zahtijevati Office365 pretplatu


Microsoft je u zadnjoj godini dosta novog uveo sa novim Office Mobile aplikacijama za telefone i tablete. Spram WP8.1 novi Office Mobile je preporod u pogledu na funkcionalnosti i brzinu. Microsoft je od samog početka objasnio da je Office na telefonima i tabletima ispod 8“ dijagonale besplatan tj. da će korisnici moći i editirati dokumente besplatno.

To pravilo važi i na iOS kao i na Androidu pored Windows 10. Sada se pojavila novost oko telefona koji imaju Mobile Office te onih koji mogu preko Continuum pokretati Word, Excel PowerPoint i OneNote odnosno kako će se ponašati Office.

Office (sve aplikacije osim OneNote) će od aprila 2016. na Continuum tj. samo kad se telefon koristi na zaslonu većim od 8“ trebati Office365 pretplatu. Jeste da ne izgleda fer ali to su pravila koja važe za sve operativne sisteme. Jedno objašnjenje zašto Microsoft danas već ograničava korištenje jeste da će mobilni Office parirati funkcijama Desktop verziji jer univerzalne aplikacije imaju moćnu podlogu koja ih pokreče i moguće je napraviti aplikacije koje pariraju win32 programima.

Naravno ovo je udarac na Continuum koji je tek nastao ali bolje danas da se razjasni nego da korisnici pogrešno shvate kasnije.

Znači ako imate telefon sa Mobile Office ispod 8“ ne plaćate za editiranje dokumenata, priključite li taj telefon preko Continuum da bi omogućili bolji rad, a zaslon je iznad 8“ dijagonale onda će tražiti Office365 pretplatu.

izvor: Neowin

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar