3.12.15

Disqus aplikacija ima nadogradnju

Disqus naslovna setup

Disqus je platforma koju mi koristimo za naše komentare na Windows Novosti i oni imaju aplikaciju preko koje se može komentirati kroz našu aplikaciju. Ako pritisnete na neki komentar u Windows Novosti aplikaciji ona će vam ponuditi Disqus aplikaciju da preuzmete jer smo direktno spojili našu aplikaciju s oficijelnom Disqus aplikacijom. Po nama je to bolje rješenje jer Disqus ekipa radi na razvijanju svoje aplikacije da novim funkcijama, a mi na našoj aplikaciji jer oboje ne bi stigli u nekom razumnom roku.

 

Danas Disqus aplikacija ima nadogradnju i dovodi aplikaciju na verziju 3.0 koja donosi mnogo novoga i to vam želimo u ovom članku sve objasniti.

 

Nova verzija nije još napravljena na bazi Window 10 što se vidi iz dugmadi u aplikacijskoj traci, a i iz činjenice da smo u kontaktu sa razvijačima i radovi na Windows 10 verziji još nisu započeli.

 

Disqus screenshot 03122015

Ipak nova verzija Disqus aplikacije pomaže u komentiranju i ova verzija je dobila mogućnost podizanja fotografija direktno sa telefona u naše komentare što će obradovati mnoge korisnike. Aplikacije djeluje brža i ima malo noviji dizajn i novu crnu temu koja će obradovati one korisnike koji vole da im aplikacije imaju crnu temu.

 

wp_ss_20151203_0018

 

Druga novost je da možete sortirati komentare po portalima koje pratite, po diskusijama gdje ste ostavili komentare ili ipak po korisnicima koje vi pratite.

 

wp_ss_20151203_0019

 

I za kraj aplikacija ima novu profil stranicu gdje vidite sve svoje komentare i statistiku komentiranja kao i portale i korisnike koje pratite i koji vas prate.

 

Preuzmite Disqus aplikaciju za WP ovdje.

 

Greške prilikom logiranja?!

 

Određeni broj korisnika koji se ne može logirati u aplikaciju Disqus mogu pokušati koristiti svoje Disqus ime umjesto email naloga. Zahvaljujući korisnicima u komentarima koji su otkrili da se može logirati i sa korisničkim imenom to možete i vi uraditi.

 

snip_20151203155153

 

Jednostavno otvorite web preglednik i unesite www.disqus.com nakon što se prijavite tu email nalogom pritisnite da vas odvede do vašeg profila gdje vidite ime u oblike @ zatim ime ili će biti šifra neka koja je vaše korisničko ime. Naravno to ime možete promijeniti po vašoj želji za neko koje nije zauzeto. Kroz taj username se korisnici mogu u komentarima direktno pozivati međusobno slično kao na Twitteru postavljanjem @ znaka ispred imena.

 

I još jednom izvinjavamo se u ime Disqusa što imate problema u komentiranju jer smo i mi kao portal indirektno pogođeni problemom i nadamo se da će ova nadogradnja ih riješiti. Kako smo dalje saznali od razvijača Disqus aplikacije, sama Disqus platforma je imala dosta promjena na serverima koji su prouzrokovali prvenstveno te probleme korisnicima koje vidite danas.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar