24.12.15

Dinamic Wallpaper aplikacija

Dinamic Wallpaper setup manji

Dinamic Wallpaper aplikacija je moja prva Windows 10 aplikacija napravljena samo za Windows 10. Radi na PC, tabletima i telefonima. Ako ste ljubitelj pozadinskih fotografija Bing.com, 500px.com ili ipak fan NASA fotografija onda je ova aplikacija za vas jer će automatski za vas promijeniti fotografiju po vašoj želji na telefonu - iza pločica ili na zaključanom zaslonu ili na oba mjesta, na PC – na Dekstop Wallpaperu ili na zaključanom zaslonu ili na oba mjesta i isto važi i za tablete sa Windows 10.

 

Jedini uvjet za aplikaciju jeste da imate Windows 10 (verzija 1240 pa na dalje). To je prva oficijelna verzija Windows 10 koja je bila dostupna i na našoj stranici vidimo već dosta korisnika Windows 10, zapravo je na drugom mjestu iza Windows 7, a ispred Windows 8 i 8.1.

 

Bing Daily Picture

 

dinamic wallpaper PC screenshot 02

 

wp_ss_20151224_0010

 

Aplikacija će promijeniti temu koju vi postavite kada bude dostupna na izvoru, ako npr. odaberete Bing Daily Picture ona će se po našem vremenu ujutro oko 8 do 10 sati ažurirati i postaviti, razlog tome jeste što se fotografije globalno ažuriraju u Americi koja je 8-10 sati unazad. Bing Daily Picture je jedina od tema u aplikaciji koja je pixel perfect znači da preuzima fotografiju u reozluciji vašeg uređaja, ostale dvije teme preuzimaju najveće moguće fotografie.

 

500px pulse Picture

 

dinamic wallpaper PC screenshot 04

 

wp_ss_20151224_0011

 

500px pulse Picture zavisi od portala 500px.com, koja fotografija je trenutno tamo vodeća u puls kategoriji ona će biti postavljena, interval aplikacije je postavljen da provjerava svakih 15 minuta jer 500px pulse može imati novu fotografiju otprilike svakih 15 minuta i promijeniti temu za vas. Ipak može biti i veoma dobra fotografija na 500px koja će stajati cijeli dan u Pulse kategoriji pa se neće tako često izmijeniti.

 

Ova tema generalno ima nižu rezoluciju radi uvjeta koje pripisuje 500px.com portal i zbog toga bi mogla tema na Full HD uređajima izgledati malo niže kvalitete nego očekivane.

 

Nasa Astornomical Picture

 

dinamic wallpaper PC screenshot 05

 

wp_ss_20151224_0012

 

NASA tema je posebna, ona sadrži fotografije sa zemlje (planete), ali i iz svemira napravljene sa teleskopima. Tema sadrži i dosta „stručnih“ fotografija koje nisu baš za svakog korisnika i to ćete sami primijetiti.

 

Dinamic Wallpaper za sada je besplatna aplikacija potpuno, i bez reklama. Kasnije nije isključeno da će dobiti određene funkcije koje će se plaćati. Prva verzija je aplikacije i još je sve na engleskom jeziku, kasnije kada funkcije dostignu nivo gdje neće dolaziti sedmično nove funkcije aplikacija će biti prevedena između ostalog i na naše jezike.

 

Preuzmite Dinamic Wallpaper aplikaciju za Windows 10 ovdje.

 

Ostavite vaše utiske i komentare o aplikaciji u komentarima ili u ocjeni za aplikaciju.

 

Važna napomena

 

Dinamic Wallpaper nije jedna od brojnih aplikacija iz trgovine sa stotinama ili hiljadama fotografija koje vi možete postaviti za wallpaper niti cilja na to da bude. Dinamic Wallpaper samo pruža teme koje ima u intervalima kada se one osvježavaju. Ako tražite Wallpaper aplikaciju koja će vam dati izbor između bezbroj wallpapera onda ne preuzimajte ovu aplikaciju jer nije namijenjena za to.

 

Čar ove aplikacije je u tome da automatski za vas mijenja temu koju vi postavite, a ne da vam nudi bezbroj wallpapera pa da ručno postavljate.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar