10.12.15

Microsoft Band 2 ima nadogradnju i dodaje kontrole za zvuk

microsoft-band-2-music

Microsoft je danas objavio na svom Windows blogu posvećenom uređajima da Microsoft Band 2 (fitnes narukvica) ima novu nadogradnju koja donosi nekoliko noviteta i ono što su korisnici tražili najviše. Pogledajmo ispod šta je to sve novo.

 

Nove kontrole zvuka

 

Microsoft-Band-music-controls

Microsoft Band 2 može puštati od sada direktno muziku s vašeg telefona i ne morate ga više vaditi iz džepa ili ruksaka ako negdje trčite ili hodate. Nove kontrole zvuka omogućuju prebacivanje pjesama, te zaustavljanje kako se to i očekuje od osnovnih kontrola. Pored toga možete regulirati jačinu zvuka.

 

Napomene za fizičke aktivnosti

 

Microsoft-Band-activity-reminder-on

Microsoft Band 2 od sada ima i novu funkciju da vas napomene kao alarm u određeno vrijeme da ste htjeli nešto poduzeti. Postoji i funkcija da se utiša taj alarm i da vas ne opominje tokom vožnje ili tokom noći dok spavate.

 

Nova pločica za vježbe

 

Nova pločica na telefonu za Microsoft Band 2 omogućava bolji prikaz trajanja, potrošenih kalorija ili otkucaj srca.

 

Microsoft Band 2 je zaista fitnes narukvica koja će vas i tjerati da radite aktivnosti, zbog kojih ste i prvobitno kupili Microsoft Band 2. Ovo nije klasični „pametni“ sat kao što Apple i Samsung imaju ali sa svojim pametnim funkcijama i satom koji se može podesiti da je non sto uključen može se ipak koristiti i kao „pametni“ sat jer uz funkciju sata možete odgovarati na poruke, pogledati propuštene pozive te pregledati vaš email bez korištenja telefona.

 

Izvor: Windows Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar