16.12.15

Poruke + Skype te Microsoft osobe aplikacija imaju nadogradnju


Poruke + Skype je nova aplikacija na Windows 10 (i Windows 10 Mobile) koja ima Skype integraciju onako kako smo to željeli od WP oduvijek. Sada to imamo na Windows 10 PC te Mobile aplikaciju za poruke s koje možemo direktno pisati sa prijateljima na Skype, pored toga možemo kroz ovu aplikaciju i mogućnosti koje imaju ove univerzalne aplikacije koristiti i Cortanu da nam javi o propuštenim pozivima ili da odgovori porukom na neki propušten poziv direktno sa PC-a.

Kako su poruke + Skype usko povezane sa drugim dijelovima Windows 10 sistema možemo direktno iz poziva, poruka ili kontakta nekog pozivati direktno na Skype bez Skype aplikacije instalirane. Slično kao Facetime od Apple i to je ono što su WP korisnici čekali zaista punih 5 godina. Tek Windows 10 je to omogućio jer sa različitim sistemima kao WP7/Windows 7 i WP8.1/Windows 8.1 to ne bi bilo moguće. Tek unifikacija sistema u jedan (Windows 10) je omogućila bolju implementaciju.

Novosti u porukama su manjeg karakter ali ipak ćemo ih navesti:

  • Skype specifični animirani emoji sada su animirani i u porukama (trenutno samo na telefonu).
  • Izmjene korisničkog sučelja prema željama korisnika. Od sada je vidljiva traka plava pored korisnikove fotografije s kojim vodite trenutno chat. (vidljivo kada postavke telefon namjestite na prikaz sa manjim fontom ili u vodoravnom položaju).
  • Osjetno brže aplikacija se ponaša kada se otvara iz zatvorenog položaja sa Starta.
  • Uklonjena oznaka odakle dolazi poruka (Sim ili Skype) ispod svake konverzacije.
Nova verzija aplikacije je 2.12.11012.0. Ovo je druga nadogradnja za ovu aplikaciju danas tako da znate ako ste preuzeli danas već jednu da ima još jedna.

Preuzmite Poruke + Skype aplikaciju ovdje.

Microsoft osobe (kontakti)



Microsoft osobe su također sistemska aplikacija koja se može nadograditi direktno kroz trgovinu kao i skoro svaki segment Windows 10 operativnog sistema. Nakon nadogradnje na novu verziju bit će te u mogućnosti sa sinkronizirate Facebook aplikaciju sa kontaktima i povežete postojeće podatke kontakata sa kontaktima Facebooka. To poznajemo sa WP8.1 i sada je moguće i na Windows 10 Mobile.

Pored toga vidimo da je aplikacijska traka na dnu zaslona gdje su svi kontakti siva umjesto crna. Sada malo više prati dizajn Windows 10 OSa.

Preuzmite Microsoft osobe aplikaciju za Windows 10 ovdje. 

Ako nešto novo primijetite pored ovih promjena slobodno nam javite u komentarima.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar