5.12.15

Microsoft pustio novi Windows 10 Mobile build 10586.29

Windows 10 telefon WN blured
Iako je kasno kod nas u Redmond-u (sjedištu Microsofta) je u sred radnog dana i Microsoft je pustio novi Windows Insider build (10586.29) za sve korisnike na Insider fast načinu primanja nadogradnji. Ovo je zapravo prva kumulativna nadogradnja za Windows 10 Mobile 10586 kao što to poznajemo od Windows 10 PC samo što podiže verziju OS-a na 10586.29.
 
Iako se u Americi već polako slave praznici kao Black Friday i Cyber Monday radnici sve manje rade pred nadolazeće praznike Božić te Novu godinu, ipak je Gabriel Aul i ekipa iz htjela da nas iznenade sa novom nadogradnjom koju mogu svi Insider bržem načinu primanja nadogradnji preuzeti.
 
Novi build donosi podršku za:
  • LG Lancet
  • Lumia 550
  • Lumia 950
  • Lumia 950XL

Ali korisnici tih uređaja moraju sačekati narednu sedmicu i moraju imati na umu da Windows Device Recovery Tool te uređaje još ne prepoznaje i tako vraćanje na njihovu prvobitnu verziju Windowsa 10 Mobile nije moguće. Naredne sedmice će Microsoft pustiti nadogradnju za Windows Device Recovery Tool s kojim će moći i oni vratiti na standardnu verziju s kojom su i došli u prodaju.
 
Šta novo donosi ovaj build:
  • Dodatna poboljšanja u procesu nadogradnje sistema uključujući one s manje memorije na telefonima, rendering mapa na nadogradnji i RCS omogućenim uređajima.
  • Poboljšanja za starije aplikacije, posebno WP8.1 Silverlight aplikacije (mnogo je ovih još u trgovini).
  • Microsoft Edge poboljšanja performansi i stabilnosti. Auto kompletiranje unosa teksta je poboljšano i dozvoljava korisniku bolje editiranje URL u traci za adresu.
  • Dodatna poboljšanja stabilnosti rada Bluetooth-a
  • Ispravljene greške kod Dual Sim uređaja prilikom aktiviranja mobilne podatkovne veze.
  • Profili za internet i MMS su sada postavljeni kako treba direktno nakon instalacije, ta greška je onemogućila ranije određenom broju korisnika slanje MMS poruka.

Sve u svemu kako piše Gabriel o nadogradnji radi se o toj RTM verziji koja će stići i ostalim korisnicima počevši od naredne sedmice decembra u zavisnosti od uređaja. Na početku su podržani određeni modeli kao Lumia 640, 630 i drugi niskobudžetni dok Lumia 1520 i stariji *20 serije dolaze kasnije (vjerovatno u narednoj godini).
 
Izvinjavamo se radi ovako kasnog članka, u našoj aplikaciji možete uvijek ugasiti obavijesti između 23-07 tako da bi je dobili tek ujutro. Javite nam se u komentarima sa utiscima novog builda. Za sve ostale koji žele znati šta je Windows Insider program savjetujemo da koriste traženje u našoj aplikaciji ili web stranici koje će im pružiti sve potrebne informacije o istom.
 
Izvor: Windows Blog












0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar