6.7.15

Xbox Music postaje Groove Music

Welcome-Screen-for-Groove

Do oficijelnog puštanja Windows 10 ostalo je još malo vremena, a Microsoft radi finalne pripreme kako bi to na kraju sve bilo sređeno i bez zbunjivanja korisnika. Danas su objavili vijest na svom Windows blogu u kojem piše da će nativna muzička aplikacija na Windows 10 biti od sada nazivana Groove Music ili samo Groove (gruv). Microsoft se odlučio na izbacivanje Xbox iz naziva iz više razloga.

 

Odluka oko promjene imena se već neko vrijeme razvlači, bilo je naznaka dugo vremena o tome da će Xbox nestati iz imena muzičke aplikacije, tako je jedno vrijeme u trgovini Xbox Music bila samo „Music“ sada je Groove Music i bit će u narednom vremenu nadograđena sa novim imenom automatski u trgovini.

 

Za naše prostore Xbox Music i generalno Xbox nemaju velikog značaja i zbog toga neki korisnici možda i ne vole muzičku aplikaciju baš radi tog imena sa kojim ne mogu ništa povezati. Činjenica i Groove Music nije neko upečatljivo i umiljato ime ali mislim da će se korisnici brzo navići.

 

Movies

Pored ovih promjena Xbox Video aplikacija će biti od sada „Movies & TV“ jer kako smo ranije pisali o tome možete kupiti sadržaj potput filmova i TV serija direktno iz trgovine i gledati na svojim Windows 10 uređajima.

 

Izgled aplikacija za Windows 10 će ostati isti, jedino što se za sada drastično mijenja je ime.

 

Izvor: Windows Blog

8 komentara :

  1. Vladimir8707 July, 2015

    po mom misljenju bespotrebno cimanje oko sitnica....nek se zove MUSIC i cao.

    ReplyDelete
  2. pa nije bas tako...kucas Music ono ti izbaci Apple Music :P

    ReplyDelete
  3. Bas to, Microsoft cilja na sve OS i tamo ne mogu nazvati "Music" a Groove je brend sada koji ce se bolje i na Android i iOS "prodavati" nego Xbox Music ;) to je cilj i pametan potez.

    ReplyDelete
  4. Pa zar nije bilo bolje da su uzeli Nokia MixRadio?

    Windows MixRadio zvuci nelose,

    ReplyDelete
  5. I ja bi licno volio to ali je to vec etabliran brend a Xbox Music isto. Oba sistema zaraduju novac na svoj nacin preko preplata, a ovaj nacin je napravljen od Microsofta pa mislim bilo bi lijepo da su spojili ali sta ces. Spajanje bi korisnicima donijelo jos bolje funkcije i kvalitetan kadar da pravi sve aplikacije od Android iOS do WP i Windows. Ovako moraju sami to raditi. Mada mroram reci ovaj muzicki plejer na Windows 10 je sada bas ok i kako je xbox music trebao uvijek biti. Ali Windows Mixradio bi bilo ok samo pitanje kako bi isao download radi imena Windows. Ovako novi korisnici mozda nece shvatiti da je to od MS.

    ReplyDelete
  6. Vladimir8708 July, 2015

    Eto sam si odgovorio kako je taj groove naziv bzvz, pa bolje da su stavili win music ili windows music bilo bi zvucnije i svi zivi znaju za brend windows, kako je to apple resio na jednostavan nacin....hteo sam da ukazem na to kako grese oko nekih stvari a tako su jednostavne i ne bitne....pogledaj njihov pretrazivac je godinama nosio naziv Internet explorer a sad se zove microsoft edge ;)

    ReplyDelete
  7. Da ali Apple nece prodavati svoj servis izvan Apple ekosistema. Microsoft hoce. To je velika razlika. Google isto tako nece prodavati svoj music servis dalje od Androida. Microsoft hoce i bas to radi. Groove ce biti na svim platformama i zato se ne moze ni zvati Microsoft ili Windows (nesto). I ne mora. Word i office su se zvali nekad sa prefiksom Microsoft pa je ukinuto i nije sve lose sto je do sad uradeno od Microsofta po pitanju imena. A za Microsoft Edge su rekli da nemaju plan da ga sore na druge platforme.

    ReplyDelete
  8. Vladimir8708 July, 2015

    Slazem se u potpunosti al mi bas to zvuci bzvz. al dobro sta je tu je :D al za office i nema stvarno vise potrebe da stoji prefiks kad i mala deca znaju ciji je proizvod...

    ReplyDelete

Ostavite komentar