29.7.15

Oficijelni Windows 10 ISO paketi

Windows 10 setup novi 2 (2)

Microsoft je u ponoć u svakoj zemlji pustio Windows 10 nadogradnju za korisnike koji su se prijavili i rezervirali unaprijed svoju besplatnu nadogradnju. Dodatno je Microsoft zakupio postrojenja u vidu servera i drugih alata potrebnih za prijenos ogromnih količina podataka od oko 40Tbps da ne bi preuzimanje Windows 10 nadogradnje korisnicima Windows 7, 8 ili 8.1 pravilo probleme. Analitičari računaru sa ovom nadogradnjom da će se oboriti rekordi prijenosa podataka radi jedne svrhe ili jedne kompanije ikada.

 

Za one koji ne žele da urade nadogradnju preko Windows Update nego žele svježu verziju Windows 10 na kompletno praznom tvrdom disku oni to mogu uraditi preko ISO podataka.

 

Šta je jedino bitno da pripazite prije instalacije:

  • Da imate Internet priključak.
  • Da imate dovoljno prostora slobodnog na tvrdom disku.
  • Prazan DVD ili USB sa minimalno 4GB prostora.
  • Pročitajte još jednom minimalne specifikacije Windows 10 ovdje i da li vaš računar može instalirati novi OS.

 

Ako instalirate svježu verziju bez nadogradnje trebat će vam vaš legalni Windows ključ kojeg imate na vašem Windows 7, 8 ili 8.1 računaru ako ste ili kupili računar sa originalnim Windowsom ili sami instalirali licencirani Windows. Do ključa možete jednostavno doći kroz CMD (command prompt). Jednostavno unesite slijedeće: wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey . Ta komanda će vam dati vaš ključ licence koji morate koristiti tokom instalacije Windows 10.

 

Enterprise korisnici mogu posjetiti ovu stranicu gdje mogu dobiti više informacija kako će dobiti Windows 10 Enterprise.

 

Za kreiranje USB sposobnog za boot i instalaciju Windowsa potreban vam je alat koji možete preuzeti ovdje. Na datom linku će te naći i upute kako se radi nadogradnja još jednom detaljno.

 

Pri kraju da napomenemo da morate biti svjesni da svaka instalacija operativnog sistema ima rizike za koje mi kao prenosioci informacija ne odgovaramo, pored toga imajte na umu da svježa instalacija Windowsa briše sve podatke sa vašeg tvrdog diska.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar