2.7.15

Od danas će vam se pojavljivati savjeti na Windows 10

Windows 10 setup novi 2 (2)

Microsoft je prije par sati objavio da će se Windows 10 korisnicima polako pojavljivati savjeti na njihovom zaslonu u obliku popup-a. Joe Belfiore je bio taj koji je objavio vijest na Twitteru, a radi se o običnim savjetima za korisnike koji ne prate sva dešavanja oko Windows 10 i kojima se treba olakšati korištenje.

 

Microsoft ima sistem za praćenje korisnika na Windows Insider verziji po kojoj vide koliko je koji korisnik i šta koristio, podaci su anonimni ali iz toga vide statistike kao da 0.001% svih Windows 10 korisnika koristi funkciju višestrukih Desktopa. Od 4 miliona korisnika to otprilike samo 4000 korisnika, što je za takvu funkciju gledano veoma malo. Ta funkcija, a i ostale su razlog pojavljivanja novih prozorčića koji će korisnicima pokazati da postoje te funkcije. Dosta korisnika i ne zna da postoje neke funkcije dok im se ne pokaže.

 

Windows 10 PC savjeti

Ipak Microsoft kao savjesna kompanija ugradila je funkciju koju možete lagano ugasiti u postavkama na buildu 10159. Nalazi se u postavkama za PC > System > Notifications & actions. Isključivanjem te funkcije koju smo obojili iznad će se ugasiti i obavijesti o tim funkcijama.

 

izvor: Twitter

8 komentara :

  1. Da li neko zna kada ce i da li sad na 10159 build u moze da se doda Adblock u Edge, ubise reklame, ostalo je ok, ja imam 10130 ali je na slow pa jos nemam zadnji build?

    ReplyDelete
  2. Ja sam na Fast, pa svejedno ne mogu ažurirat s 10130 na 10159. Same zavrzlame :(

    ReplyDelete
  3. Ma ja vise iscekujem edge ,pa da hladno izbrisem chrome ,kako me nervira to je cudo ,ova zadnja verzija puca ko da nekazem sta .

    ReplyDelete
  4. Izbjegavam u širokom luku otkad se pojavio...Jednom sam ga instalirao na PC i za 10 minuta izbrisao...ako ne i manje.

    ReplyDelete
  5. Edge na Pc je u zadnjem buildu veoma dobar. koristim ga sada svakodnevno, ali naravno ima jos negativnih strana. favoriti se ne mogu podesavait kao na IE, nema plug-in jos, doci ce kasnije kako su izjavili ali eto tako je kako je :) I bez Ad block plus je ok jer i stranice moraju zaraditi nesto :P

    ReplyDelete
  6. Mislio sam na izbjegavanje Chrome-a, da ne bi bilo zabune.
    Da, moraju zaraditi, vidio sam utjecaj toga, šuška nažalost puno toga odlučuje. Kad nam to smeta za članke, imamo Reading Mode. Uveo Edge, Firefox brže-bolje uveo to isto u međuverziji. Jedino još ne znam gdje je zapelo sa release Firefox 39.0, jako čudno, trebalo je biti 30.6.

    ReplyDelete
  7. Sta to znaci da se ne moze mrdnuti sa 1030 osim ponovne instalacije preko ISO?

    ReplyDelete
  8. Tako nekako, bar u mom slučaju, a taj ISO od Microsofta za, sada već build 10162, bi trebao stići sljedeći tjedan. Ja ne mogu mrdnut sa 10130 na Fast ringu, Windows Update kaže da mi je sve ažurno, a znamo svi da nije...

    ReplyDelete

Ostavite komentar