2.7.15

Kontakti (Osobe) aplikacija na Windows 10 Mobile će imati novu animaciju na pločici

Windows 10 Mobile setup blurred manji

Microsoft još uvijek radi na usavršavanju dizajna Windows 10 što se vidi po čestim promjenama dizajna aplikacija, a i sistema. Ovaj put WMPowerUser navodi kako Windows 10 Mobile build 10159 ima novu animaciju za pločicu kontakata (osobe) međutim radi se o novijem buildu 10159 za telefone. Animaciju vidite ispod na .gif fotografiji a i na videozapisu ispod u boljem kvalitetu još jednom.

 

Windows 10 Mobile 10159

 

Kada će novi build za telefone biti pušten ne znamo još ali čim bude vi će te biti prvi koji će saznati. Kako se vama dopada ovaj dizajn pločice? Mnogo korisnika se izjasnilo kako izgleda veoma loše i generalno ljudima smeta što su fotografije korisnika u krugovima. Po nama je ovo dobrodošlo osvježenje jer ne mora sve biti u kvadratima.

 

izvor: WMPU

36 komentara :

  1. Edi Kovačić02 July, 2015

    Podržavam to. Ali realno gledabi, cijediti če bateriju previše.

    ReplyDelete
  2. mirzoni7702 July, 2015

    Ja sam vec imao ovo na lumiji 640 kad sam presao sa 8.1, ali kas sam uradio clean install onda mi se izgubilo.

    ReplyDelete
  3. Mislim da se to zove A/B testiranje: neki korisnici na istom buildu neke opcije imaju, drugi korisnici (testeri) te opcije nemaju, pa oni vide što se kome svidi ili ne svidi, pa odlučuju na temelju toga za daljnje buildove i za onaj finalni koji će se izdat svima.

    ReplyDelete
  4. Nekako mi ne ide uz WP dizajn koji je pun kvadratića. Nadam se da će promeniti.

    ReplyDelete
  5. Da kvadratici i sve to ok ali ne mora biti. Taj mit oko dizajna se stvorio da mora biti sve kvadraticno na WP i to je odbilo dosta korisnika. Microsoft sada pokazuje da moze i drugacije.

    ReplyDelete
  6. Evo dokaz kako ne moraju biti kvadratici svugdje. Po tim ljudima koji ne vole krugove ja bi ovdje trebao staviti kvadratic, i isprobao sam ali izgleda veoma ruzno. A sto se tice kontakata na Windows 10 mislim da je dizajn finalni i da ce ostati krugovi, jedino za live tiles ne znam hoc eli ostati onako. Ali u samoj app kontakti 90% sam siguran da ce ostati.

    ReplyDelete
  7. bas tako. Windows 10 je imao do sada to na PC, jedni imali zamuceni Start drugi ne. i sada ga imaju svi.

    ReplyDelete
  8. Ne vjerujem da ce cijediti bateriju. Potrosit ce mozda 1% vise u 1 mjesec nego onaj prijasnji live tile. A mozda nece ni toliko. I ako je to cijedenje ja ne znam sta su onda igre koje trose bateriju :D

    ReplyDelete
  9. Ok prihvaćam ja i krugove, ali NE za dizajn live tiles-a! One mene osim što mi lijepo izgledaju odmah i podsjete na čijoj sam platformi (Microsoft i Windows novi logotipi). Mislim da tiles trebaju ostat kakve jesu, nikako u krugove.

    ReplyDelete
  10. Normalno. tu se slazemo 100% :) Live tiles da ostanu pod 90 stepeni kvadratni bez zaobljenih rubova :) Ali sta je na Live Tiles to neka razvijaci odluce. Samo kazem ne mora biti i na sadrzaju plocice. Cortana npr nije kvadrat, a glavni je adut Windows sistema. Okrugla je da vise ne moze :D

    ReplyDelete
  11. hmm pa nek onda je izoblice samo na njen krug i nista vise...msm da bi to lepo izgledalo...

    ReplyDelete
  12. Prikazi aureola (= halos) su okrugli, da. "Some things I resemble: A hoola-hoop, a doughnut, a [Cortana, we can see your] Halo!" :)

    ReplyDelete
  13. Pod 'zamućeni', misliš na to da je polu-proziran (transparency effect) - meni je taj efekt super. Ali ne mogu do najnovijeg builda, smola!

    ReplyDelete
  14. Live tile ne moze biti okrugao, onda bi se trebao zvati live circle. :D

    ReplyDelete
  15. Isti vrag, okretao pločice ili pomicao krugove. Isto kao da kažeš kako okretanje velike pločice troši više baterije od okretanja male pločice.

    ReplyDelete
  16. Na Windows 10 Mobile sad aima opet nesto drugacije, opet se drugacije pokrecu plocice. kao slajd logo ode gore s ispod pise naslov clanka. kad se spusti ono fotografija clanka.

    ReplyDelete
  17. Nisam te baš shvatio govoriš li o Windows 10 Mobile pločicama općenito, ili govoriš o WN aplikaciji za W10M novoj? Uglavnom, nova W10M animacija pločica mi se vrlo sviđa.

    ReplyDelete
  18. Windows 10 Mobile ali nasa app. Nije animacija kao do sada. mi koristimo jedan template a oni su i njega modificirali. Izgleda cool. I btw. uskoro ide novi update za app :) neke od sugestija su ugradene kao komentari da su justify (od strane do strane) i mogucnost gasenja fotografije clanka na sirokoj plocici, dosta brze otvaranje clanaka, usteda interneta itd. :)

    ReplyDelete
  19. Yes! To uvijek volimo, WN app updates! Posebno super za uštedu net prometa, jer mi je uvijek nekako pri vrhu WN u Senzoru podataka, ali neka je (bila), i nije mi žao što sam kupio. Samo naprijed!

    ReplyDelete
  20. Surprise^2! Windows Insider Fast ring ima novi build - 10162! Ovo je kao rollercoaster ride! :) Idem tražit ima li čega!

    ReplyDelete
  21. Normalno. A na Windows 10 senzori su jos bolji. Uskoro clanak i o tome. Svaka app se moze mjeriti potrosnja Wifi, zaslona ili sistema generalno. Jos je bagovito i nema precizne podatke i cesto zabrlja aplikacije i promjeni naziv dok je otvoris :D ali sve u svemu dobra stvar. I da vidimo koliko u % je potroseno u pozadinskom radu, a koliko u aktivnom koristenju. Jos nedostaje samo neki bolji prikaz kao statistika neka i krivulja i ja zadovoljan.

    ReplyDelete
  22. Još bih rekao da treba za Uštedu baterije (Battery Saver app) ispraviti sitnice i onda će i ona bit super. Ima nekih tipfelera, i live tile bug 48% kada je zapravo na 55%. Ja bih u nju nativno dodao i opciju zvučne obavijesti o završetku punjenja baterije. Bilo bi super.

    ReplyDelete
  23. Bas to, ovo sto sam napisao je u ustedi baterije i nativno je u sistem ugradeno. U postavkama > system > battery saver. Mislim da ce dodati kasnije i live tile za to. Za punjenje i zvuk su jos gore napravili na Windows 10 Mobile nema ni zvuka kada prikljucis telefon na punjenje. Malo neobicno.

    ReplyDelete
  24. Vladimir8703 July, 2015

    I ja sam danas install taj iso 10130 I takodje mi jos ne izbacuje nista u win update za novi build.... :/

    ReplyDelete
  25. :(... a ništa, što možemo nego čekat sljedeći tjedan i build 10162 na Slow ringu, a s njime tamo odmah i službeni MS ISO tog builda.

    ReplyDelete
  26. Vladimir8703 July, 2015

    znaci nista preko update-a?

    ReplyDelete
  27. Meni neće, i to nikako. Na 10130 sam, i na Fast ringu, i ja sam prema Windows Update-u "up to date"... a vani je build 10162 :(

    ReplyDelete
  28. Vladimir8703 July, 2015

    I ja sam isto....hmm....a sta mozemo.....cekamo sledeci iso ili ce valjda nesto preduzeti povodom toga, jel ima kakvih naznaka o tome? Dino I Zeljko spremaju nove clanke nema vremena da se ukljuce :D

    ReplyDelete
  29. Nadam se da je MS svjestan ovoga, i da spremaju neki 'hotfix' putem WU, i onda nakon njega da nam uleti 10162. Ako ne, čekamo sljedeći tjedan, nažalost.

    ReplyDelete
  30. Vladimir8703 July, 2015

    kad si ti instalirao?

    ReplyDelete
  31. Evo i danas, drugi puta 'clean install' build 10130... ništa ne pomaže za dobiti 10162.

    ReplyDelete
  32. Vladimir8703 July, 2015

    ma onda ce garant da srede ne verujem da ce nas terati da ponovo radimo clean install jedino ako bas ne budu mogli da srede...bice to sve oke ovih dana....bas sam mrzovoljan ovih dana i ne radi mi se ponovo reinstall :/

    ReplyDelete
  33. i ova verzija 10149 izgleda super, samo kad bi još radila...kakva šteta, ne mogu da prežalim što sam morao da vratim 8.1

    ReplyDelete
  34. Tomislav Lukšić06 July, 2015

    Da li netko ima problema s deinstaliranjem aplikacija? Kad ocu deinstalirati pise pogreska i ostane plavi kvadratic i jedino sta mogu azurirati aplikaciju ponovo i onda je koristit

    ReplyDelete

Ostavite komentar