31.7.15

Joe Belfiore zadirkuje na Twitteru novim Windows 10 Mobile uređajem

CLL_Q64UMAA1E7v-620x348

Joe Belfiore koji je inače šef ekipe koja radi na Windows verzijama na telefonima, tabletima, računarima danas je objavio zanimljiv sadržaj na Twitteru demonstrirajući Continuum funkciju na telefonu koja omogućava korisniku da priključi svoj telefon na bilo koji zaslon koji podržava Bluetooth ili Miracast streaming ili žičnim putem preko USB kabla ili zasebnog stalka (Dock). Ali to nije novost nego je bitno kako je rukom prekrio natpis na telefonu da ne vidimo o čemu se radi.

 

belfiorephone-620x453

Poslije je izjavio u drugom tweetu kako se radi i inženjerskom uređaju kao što su ih imali i tokom prezentacije Windows Phone 8.0 dok nisu bili poznati Lumia 920 i ostali, a kasnije su taj inženjerski uređaj upakovali u Lumia 920.

 

Iza ruke sakriva ne samo natpis nego i moguću prednju kameru koja će omogućiti funkciju Windows Hello za koju treba tri posebne kamere koje će prepoznati korisnika u svim uslovima pa čak i u sred noći. Izgled samog uređaja vjerovatno nije konačan ali vidimo rubove zaokružene kao u Lumia 640 ili čak Lumia 1320. Nadamo se da ćemo dobiti više informacije o novim uređajima uskoro. Šta vi mislite je li vrijeme da počne val novih informacija o ta dva nova High End uređaja iz Microsofta koji su najavljeni?!

 

Jow continuum

Za one koje zanima dodatno Continuum funkcija kod telefona možete koristiti traženje funkciju u našoj aplikaciji, a i na stranici kako bi dobili sve članke povezane sa tom funkcijom. Joe Belfiore je danas još jednom ponovio da za Continuum treba novi uređaj koji podržava prikaz zaslona na dva uređaja.

 

Izvor: WMPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar