31.7.15

Dev Center (razvijački centar) otvoren za Windows 10 aplikacije

Windows Dev Centar

Dev Centar je glavno mjesto za razvijače i mjesto gdje se nalaze njihove aplikacije za Windows i Windows Phone uređaje. Nedavno je Microsoft svakom razvijaču spojio račune bivših Windows Phone i Windows Store Dev Centara u jedan i možete ga naći pod adresom dev.windows.com.

 

Od izlaska Windows 10 tj. 29.07. razvijači su u mogućnosti da preuzmu oficijelni Windows 10 SDK kako bi mogli praviti aplikacije, i od tog dana su aplikacije primljene u trgovinu. Novi razvijački centar (Dev Center) pruža mnoštvo novih funkcija i izvrstan je spoj bivših Windows i Windows Phone centara.

 

Nove funkcije koje nismo imali do sada su vaučeri, razvijači su u mogućnosti da izdaju linkove pojedinačno korisnicima preko kojih će korisnik steći punu licencu aplikacije. Do sada to nije bilo moguće, a Microsoft je poslušao razvijače koji su željeli permanentno otključavanje plaćenih aplikacija direktno kroz Dev Centar. Prognoza aplikacija npr. ima vlastite vaučere ali oni ističu čim se reinstalira aplikacija i nije baš najbolje rješenje iako je bilo jedino rješenje do sada.

 

Nažalost postoji i tu malo ograničenje i razvijači imaju samo 250 vaučera na raspolaganju u toku 6 mjeseci.

 

Pored ove funkcije ima dodatno:

  • Novi izgled i skladištenje vaših aplikacija,
  • Nadogradnja i promjena postavki aplikacija je pojednostavljena,
  • Nova sekcija za analizu hardvera i softvera, poboljšanja u marketingu kao to su integracija pubCentra direktno u Dev Centar,
  • Mogućnost pravljenja kampanja za reklamiranje aplikacije,
  • Mogućnost postavljanja „sniženja“ za aplikacije i IAP,
  • Nove kategorije aplikacija kao razvijački alati, multimedija i dizajn, medicinske aplikacije, presonalizacija.
  • I mnogo drugih stvari koje vrijedi pogledati.

 

Windows 10 SDK možete preuzeti ovdje kako bi danas već počeli portovati vaše aplikacije na 10ku. Bitno je samo da znate da aplikacije koje ste napravili pomoću „Preview“ alata Visual Studio 2015 i Windows10 Preview SDK moraju se prepraviti na oficijelni SDK, o tome će te vidjeti upute kada otvorite aplikaciju sa novim Visual Studio 2015.

 

Od sada pa narednih sedmica možemo očekivati novi val popularnih Windows 10 aplikacija među kojima je Twitter bio možda prvi ali vjerujemo da slijede i Facebook i mnoge druge aplikacije.

 

izvor: Windows blog 1, Windows Blog 2,

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar