13.10.15

Windows Kamera i Microsoft fotografije aplikacije za Windows 10 imaju nadogradnju

Windows Kamera aplikacija

Windows Kamera za Windows 10 PC i Mobile danas ima nadogradnju koja donosi optimizacije ali i žive fotografije koje smo imali na WP8.1. Razlog za nedostatak tih funkcija trenutno na Windows 10 Mobile jeste jer je Windows Kamera napravljena od početka kako bi se u jednu app ugradile sve funkcije koje podržavaju telefoni, a ne kao do sada 5 kamera aplikacija za Lumia uređaje gdje su ostali proizvođači ostajali uskraćeni.

 

Nova verzija Windows Kamera aplikacija ne samo da donosi žive fotografije nego i mijenja način na koji rade, naime ova verzija živih fotografija je vidljiva u novoj Microsoft Fotografije aplikaciji na bilo kojem Windows 10 uređaju. Bilo to PC ili telefon, to je moć novih univerzalnih aplikacija. Za određene nove funkcije koje smo vidjeli kod Lumia 950XL i 950 potreban je noviji build Windows 10 Mobile.

 

wp_ss_20151013_0017 2

 

Još jedna novost u Windows Kameri jeste da uređaji koji su podržavali 4k snimanje videozapisa na WP8.1 sada to imaju i na Windows 10 Mobile. Do oficijelnog predstavljanja Windows 10 Mobile možemo očekivati da dobijemo sve funkcije koje smo imali na kamera aplikaciji u WP8.1.

 

Preuzmite Windows Kameru za Windows 10 ovdje.

 

Microsoft Fotografije

 

Microsoft fotografije Setup manji

Microsoft Fotografije kako se zove oficijelna aplikacija za galeriju/fotografije na Windows 10 je danas također dobila ažuriranje sa novim funkcijama i poboljšanjima. Iznad smo spomenuli da je moguće pregledati žive fotografije, pored toga izgled prilikom gledanja videozapisa je promijenjen i ono što smo dobili također nazad, a što je prisutno na WP8.1 jesu favoriti fotografija.

 

wp_ss_20151013_0011

Favoriti su dobili novu mapu u kojoj su svi favoriti koje vi postavite. Živa pločica aplikacije se također može namjestiti da pokazuje samo favorite umjesto sve ostale (ponekad privatne) fotografije.

 

Fotografije također su sada u mogućnosti „Rich Capture“ fotografije snimljene sa Windows Kamerom ili Lumia Camera da obrađuju. Jedan mali dodatak što smo otkrili još jeste da se žive fotografije sada mogu snimati i sa prednjom kamerom, to nije bilo moguće na WP8.1.

 

Preuzmite Microsoft Fotografije za Windows 10 ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar