29.10.15

Gabriel Aul obećao nešto novo za 29.10. vezano za Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile setup blurred

Gabriel Aul se izvinuo na Twitteru zašto nismo dobili novi build do sada u ovoj sedmici kada je „obećao“ prošle sedmice da će početkom ove biti novi. Ispostavilo se da testiraju noviji build koji je vjerovatno bolji i stabilniji nego 10575 koji je trebao biti pušten.

 

snip_20151029002614

Međutim nije samo naredni build važan sutra nego i ono što Gabriel spominje, a to glasi „radimo na nećemo što nismo do sada uradili sa novim buildovima“. Ne znamo tačno šta se krije iza poruke, nove funkcije nisu jer bi to rekao direktno i više se poruka po nama odnosi na način i sam builda, a ne toliko njegove funkcije.

 

Dodatno služi nas dobro pamćenje i sjećamo se WP7 Novosti (kako se naša stranica zvala) iz 2012. godine na tačno ovaj dan, zbog toga smo prošli članak objavili sa onim datumom u naslovnoj fotografiji prezentiran je Windows Phone 8 i postavio je novu mjeru za Windows Phone i polako nestajanje WP7. Danas prije tačno tri godine Joe Belfiore je stajao na bini i prezentirao sve nove funkcije Windows Phone 8. Pogledajte cijelu prezentaciju WP8 ispod na videozapisu.

 

 

Pogledajte i još jedan kvalitetniji video koji je objavljen isti dan 29.10.2012. Joe Belfiore priča o WP8 kako je naj personalniji pametni telefon. Na videozapisu ispod vidimo i prve pokušaje personalnog asistenta koje su bile prisutne od WP7.5 pa se na WP8 proširilo na više funkcija i danas je nama ta funkcija poznata kao Cortana i proširena sa funkcijama koje ne možemo više ni pratiti po broju.

 

 

Mislimo da Gabriel Aul želi povezati na taj stari datum da bi sutra nešto svima nama rekao ili pokazao. Šta vi mislite može se iza njegove poruke još kriti?!

 

Izvor: Twitter

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar