25.10.15

Microsoft Lumia 950, 950XL i 550 dolaze sa novim zvukovima

lumia-950xl

Microsoft Lumia 950 i 950XL (vjerovatno i 550) dolaze sa novim setom zvukova za operativni sistem koje možete koristiti za obavijesti ili kada vam telefon zvoni. Microsoft je uklonio Nokia specifične zvukove i donekle ih zamijenio svojima. Windows Phone zvukovi koji su bili prisutni od prvog dana na WP7 su još uvijek tu ali su dobili novi aranžman i bolje zvuče nego do sada na WP8 i 8.1. Prepoznat će te dosta melodija sa WP7 uređaja još i ispod možete poslušati sve zvukove po abecedi sortirane u jednom nizu.

 

 

Nove zvukove je otkrio @tfwboredom (Twitter) i objavio je videozapis iznad na Youtube. Pored toga ponudio je sve zvukove u komprimiranoj mapi pod ovim linkom na Mega servisu sa online skladištenje podataka. Na telefonu naravno možete postaviti ove zvukove ali morate ih prvobitno obraditi da ih telefon raspoznaje od obične muzike.

 

Nakon preuzimanja 7z mape morate je raspakirati sa nekom aplikacijom kao 8zip. Nakon toga sve melodije prebaciti u mapu muzika pomoću ugrađenog fajl menedžera koji je dostupan od WP8.1 pa na dalje. Slijedeći korak je da preuzmete Ringtone Maker aplikaciju od Microsofta u koju će te melodiju po melodiju ubaciti i onda pritisnete jednostavno na spremanje i aplikacija će spremiti tu melodiju u sistemsku mapu gdje će telefon ih prepoznati kao melodiju i možete nakon toga koristiti u bilo koju svrhu obavijesti na Windows Phone i Windows 10 Mobile.

 

Kada završite ovaj proces možete izbrisati te melodije iz mape za muziku jer je aplikacija kopirala i spremila te .wav podatke kao melodije koje telefon prepoznaje.

 

Svi oni koji ne žele da ovo rade sada mogu sačekati oficijelnu nadogradnju Windows 10 Mobile koja će donijeti svima ove melodije kroz nadogradnju i zamijeniti ih sa postojećim.

 

Izvor: Twitter

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar