28.10.15

Kako postaviti Microsoft Edge da pretragu vrši na Google

Windows 10 Mobile setup 2 blurred

Microsoft Edge na Windows 10 Mobile od zadnjeg builda 10572 ima jednu novost koja će obradovati fanove google pretraživača jer je Microsoft potajno dodao funkciju dodavanja novih pretraživača i gdje unosite tekst u traku za adresu sada možete vršiti i pretrage na google.com.

 

Postavke Microsoft Edge to još ne omogućavaju direktno ali postoji način kako omogućiti. Mi ćemo to pokušati objasniti u ovom članku. Prvo što morate imati jeste Windows 10 Mobile 10572. To provjeravate u postavkama > system > info. Ako vam je operativni sistem na broju 10.0.10572 onda imate ovu mogućnost. Ako niste još na 10572 jer on zahtjeva vraćanje na 8.1 onda sačekajte novi build koji se očekuje ove sedmice još za koji nije potrebno da se korisnici vrate na 8.1.

 

Kako podesiti Google kao glavni pretraživač

 

Upute 01

Otvorite Microsoft Edge i zatim otvorite postavke koje se nalaze pod „…“ menijem.

 

Upute 02

Postavite prikaz web stranica podesite na „Desktop“ i zatim se vratite nazad. U polje za adresu (URL) unesite google.com. Nakon što se stranica učita otvorite opet postavke Microsoft Edge-a.

 

Upute 03

Zatim > napredne postavke > „traženje u adresnoj traci“ > odaberite Google i zatim pritisnite da postavki kao standard.

 

Upute 04

Nakon toga se vratite unazad i po želji vratite sa Desktop prikaza na Mobilni jer će to uštedjeti internet protoka. Vratite se još jedan korak nazad i unesite bilo šta u traku za adresu i enter (strelicu na zaslonu) i Google će vam prikazati rezultate umjesto Bing.

 

Nadamo se da smo pomogli makar malo ovim člankom razjasniti. Jedan od narednih build-ova očekujemo da će pojednostaviti ovu funkciju bez da korisnik mora pratiti ove mjere. Ova funkcija je dostupna tek od builda 10572 i jedna je od sakrivenih novosti koje je donio, a koje nisu dokumentirane.

 

Da li vi koristite Google ili ipak Bing pretraživač?!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar