15.10.15

U Japanu predstavljeni novi Windows 10 Mobile uređaji

01-1

Microsoft je u Japanu, na Windows 10 događaju, predstavio neke nove Windows 10 Mobile uređaje od proizvođača koji do sada u svojoj ponudi nisu imali Windows Phone uređaje. Znamo da Windows Phone OS u Japanu ne stoji baš dobro, prema zadnjem izvješću Kantar-a Windows Phone drži svega 0.3% tržišta i čini se da Microsoft poduzima sve kako bi se to promijenilo.

 

Suradnici s kojima Microsoft nastoji poboljšati stanje na tržištu su nama relativno nepoznati ali pretpostavljamo da je riječ o Japanskim domaćim i dobro prihvaćenim tvrtkama. Na popisu se nalaze Acer, Mouse computers , Freetel, Third Wave, NuAns i dobro poznati Vaio koji se nedavno odvojio od Sony-a.

 

sli1

NuAns je predstavio svoj uređaj po imenu NEO, zanimljivog dizajna koji kombinira plastiku i drvo. Nažalost nisu poznati detalji o karakteristikama ovog uređaja ali se očekuje da će biti u prodaji do kraja ove godine, a vjerojatno ćemo do tada dobiti i više informacija o tome što se krije u kućištu samog uređaja.

 

digginos

Tvrtka po nazivu Third Wave je prezentirala Diginnos Mobile DG-W10M uređaj. Za sada znamo da uređaj ima 5“ HD zaslon i 16GB interne memorije. Budući da će dolaziti s Windows 10 Mobile sustavom, možemo očekivati barem 1GB RAM memorije. Uređaj spada, po riječima proizvođača, u cijenovno prihvatljivu kategoriju.

 

wph

Genesis je predstavio uređaj oznake WPH-451 s okvirom zlatne boje. Specifikacije nažalost opet nisu poznate ali barem imamo fotografije.

 

katana

Tvrtka Freetel je prezentirao uređaj po imenu Katana 2 koji ima 5“ HD zaslon, 2GB RAM memorije i 16GB interne memorije, a očekivana cijena uređaja je oko 215€.

 

Acer je prezentirao svoje nedavno predstavljene uređaje, dok Vaio nažalost nije prezentirao svoj uređaj ali su potvrdili da je u razvoju. Po njihovim riječima to će biti uređaj srednje kategorije koji će imati podršku za Continuum, a dolazak na tržište se očekuje početkom 2016. godine.

 

Microsoft je također naveo kako je u pregovorima s Japanskim operaterima, ali za sada nemaju nikakvih važnijih vijesti po tom pitanju. Što vi mislite hoće li Microsoft uspjeti progurati Windows 10 Mobile na Japansko tržište?

 

izvor: WMPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar