5.10.15

Što očekivati od sutrašnjeg “Windows 10 devices” događaja?

windows_ninjacat_oct6_1920_1080-1024x576Za sutra je najavljen već dugo očekivani događaj za Windows (Phone) svijet. Riječ je o predstavljanju novih uređaja i novog operativnog sustava za mobilne uređaje koji će, nadamo se, biti odskočna daska za Windows platformu. Što možemo očekivati?

 

Na prvom mjestu uz nove uređaje će biti predstavljen i Windows 10 Mobile OS s novim funkcijama koje nisu predstavljene na prošlim prezentacijama. Vjerujemo da će Microsoft također objaviti i okvirni datum kada možemo očekivati nadogradnje za svoje uređaje.

 

city-talkman[2]

Očekujemo dva nova flagship uređaja, Microsoft Lumiu 950 i nešto veću Lumiu 950 XL doista impresivnih karakteristika. O ovim uređajima se dosta pisalo zadnjih dana i manje više sve zna samo još Microsoft treba potvrditi i eventualno iznenaditi još kojim detaljem. Ovo je prvi put da na tržište izlazi high-end uređaj pod Microsoftovim imenom, tako da vjerujemo da je se Microsoft potrudio ostaviti pozitivan dojam i tako izazvati zanimanje medija i potencijalnih budućih korisnika.

 

Zatim očekujemo i Surface Pro 4 tablet koji će imati zaslon 4K rezolucije pogonjen Intel SkyLake procesorom s pasivnim hlađenjem i raznim poboljšanjima u odnosu na Surface Pro 3 model ali o tome ćemo detaljnije nakon prezentacije.

 

Microsoft-Lumia-550-Render_thumb

Nije baš sigurno ali postoji šansa da sutra bude predstavljena i Microsoft Lumia 550, cijenom prihvatljiv uređaj poprilično poznatih specifikacija koje smo već prethodno spominjali u jednom našem članku.

 

Microsoft-Band-2a_thumb

Svjetlo dana će ugledati i Microsoft Band 2 fitness narukvica s raznim poboljšanjima u odnosu na prethodnu Microsoft Band narukvicu. O ovoj narukvici smo također pisali, a sutra ćemo vjerojatno saznati točnu cijenu, datum dolaska na tržište te u kojim će sve zemljama biti dostupna.

 

Uz sve nabrojano treba spomenuti Microsoft HoloLens naočale koje smo već vidjeli ali postoji mogućnost da Microsoft ponovo pokaže nove mogućnosti, te uređaj po imenu Munchkin. Riječ je o docking uređaju koji će omogućiti Continuum opciju za Lumiu 950 i 950XL. 

 

Prezentacija počinje sutra u 16h po našem vremenu. Prije prezentacije ćemo objaviti link za prijenos uživo i nastojat ćemo novosti s prezentacije popratiti prikladnim člancima.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar