21.10.15

Mail i kalendar, Dropbox i Facebook Beta imaju nadogradnje

Calendar-App

Danas imamo nekoliko nadogradnji aplikacija koje pratimo inače i prva je Outlook email i kalendar za Windows 10 uređaje. Sa današnjom nadogradnjom donosi poboljšanja ali i novi sedmični prikaz u kalendaru koji izgleda kao prikaz na WP8.1.

 

calendar-week-view

 

outlook-week-view

 

Postavke aplikacije se također sada prilagođavaju temi telefona i ako je ista crna onda će postavke biti tamne tj. Siva pozadina sa bijelim slovima i obrnuto ako je odabrana bijela tema na telefonu. Ako primijetite još nešto novo javite nam u komentarima.

 

Preuzmite Outlook email i kalendar ovdje.

 

Dropbox

 

Dropbox_thumb

Dropbox je dobra alternativa za OneDrive online skladište vaših podataka i posebno je dobro ako želite podijeliti podatke da radnim kolegom. Današnja nadogradnja ove aplikacije donosi:

  • Mogućnost kopiranja bilo kojeg podatka ili mape.
  • Mogućnost promjene favorita kao offline podataka
  • Mogućnost postavljanja fotografije kao profilnu fotografiju.
  • Fotografije i videozapisi su grupirani sada pod „nedavno“.

 

Da li vi koristite Dropbox ili neki drugi prostor za vaše podatke?!

 

Preuzmite Dropbox aplikaciju ovdje.

 

Facebook Beta

 

facebook-beta-version10-screenshots

 

Facebook CEO Mark Zuckerberg obećao je da njegova ekipa već radi na univerzalnim aplikacijama za Windows 10, ova nadogradnja je izgleda prvi korak ka tome jer donosi novu nadogradnju aplikacije na verziju 10.0 što je vjerovatno znak za operativni sistem Windows 10. Pored toga u postavkama aplikacije vidimo i na par mjesta spominjanje univerzalnih sposobnosti aplikacija i tako ova Facebook Beta verzija podržava zanimljivu novu funkciju „započnite pisati post na jednom a nastavite na drugom uređaju“ misleći na povezanost Windows 10 telefonske verzije aplikacije i PC verzije. Ne znamo još kako će se to odvijati jer nemamo još PC verziju Facebook aplikacije ali vjerujemo da će i ona uskoro.

 

Facebook Beta također sada ima novi izgled koji je prilagođen Windows 10 izgledu aplikacija. Ostavili su pivote na vrhu za vijesti, zahtjeve za prijateljstva, obavijesti i glavni meni ali su ostatak aplikacije dosta izmijenili. Kako se vama dopada novi izgled Facebook Beta aplikacije za Windows 10 Mobile?

 

Preuzmite Facebook Beta aplikaciju ovdje

 

Izvor: Windows Central 1, Windows Central 2, WMPU

Hvala svima na javljanju!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar