21.10.15

Navodno procurila fotografija nove Lumije koja se sprema za 2016. godinu

leaked-lumia-render

Na nedavnom događaju gdje je Microsoft predstavio dosta novih dobrih uređaja kao tri Lumia, jedan novi Surface Pro, novi Suface Book kao i Microsoft Band 2 i druge dodatke sada imamo glasinu o novom uređaju nižeg cjenovnog ranga, a radi se vjerovatno o Lumia 650.

 

Trenutno za Windows 10 Mobile imamo Lumia 950, 950XL i 550. Microsoft izgleda misli da naredne godine moraju još nešto ponuditi i to se slaže sa onom izjavom da će imati samo 6 uređaja godišnje, ako pogledamo za sada imamo samo tri i nedostaju još tri. Lumia 650 je moguće jedan od tih šest. Još ništa nije oficijelno objavljeno i treba ovo sve gledati kao veliku glasinu jer smo viđali i ranije fotografije uređaja koji nikada nisu ugledali svijetlost dana.

 

Kruže i određene specifikacije Lumia 650 koje bi uređaj mogao imati ali koje nisu još potvrđene i zbog toga čekamo bolju priliku i više dokaza o specifikacijama kako bi iznijeli nešto. Po izgledu uređaj prati liniju *50 serije što i nije neobično kada Lumia 950XL i 550 dijele ogromnu sličnost s prednje strane.

 

Šta vi mislite je li potreban još jedan ovakav niskobudžetni telefon ili ipak nešto u klasi Lumia 830? Naravno preostaje još mjesta za zamjenika Lumia 830, ali o takvom uređaju nema još nikakvih detalja. Treba razumjeti i Microsoft da se Windows Phone najbolje prodaje kroz ove niskobudžetne telefone jer radi fluidno i stabilno i sa najslabijim specifikacijama i zbog toga Microsoft čuva tu poziciju jer su Lumia 520, 630, 625, 530, 535 i ostali niskobudžetni telefoni ipak većina WP tržišta danas.

 

Izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar