14.10.15

Windows 10 Mobile build od sada dostupan

Windows 10 Mobile setup 2 blurred
Microsoft je upravo pustio novi Windows 10 Mobile build za svoje Windows Insajdere koji nosi verziju 10549, nešto manju verziju nego trenutna verzija Windows 10 Insider Preview za PC. Novi build je dostupan samo za korisnike na bržem ciklusu primanja nadogradnji i samo za korisnike sa WP8.1. Znači svi Windows Insajderi koji žele da isprobaju ovaj build morali bi se vratiti unazad pomoću Windows Devices Recovery Tool i onda instalirati opet Windows Insider aplikaciju > selektirati Insider Fast i zatim instalirati ovaj najnoviji build.

Microsoft uz ovaj build dodaje da nije prijatno zašto se moraju vraćati Insajderi na oficijelnu verziju sistema ali ima i dobrih strana pored ovoga, a to je da kroz ovakve greške imaju uvid šta se zapravo dešava i to mogu ispraviti. Posebno je to važno kada se zna da će Windows 10 Mobile uskoro biti oficijelno dostupan i grešaka ne smije biti, posebno ne kasnije nakon instalacije Windows 10 Mobile.

Windows Insajderi su i potpisali prilikom instaliranja Windows 10 Mobile (neoficijelne verzije još uvijek) da pristaju na ovakve scenarije. Znamo da nije baš zgodno ali ko želi biti Insajder zna da nije lako i sada se vidi da Windows 10 Mobile u Insider Preview nije za svakodnevnu upotrebu.

Upute za vraćanje na WP8.1


Windows Phone 8.1 (Blue), Concepts1_thumb
Za vraćanje unazad na WP8.1 potreban je ovaj alat – Windows Device Recovery Tool. Nakon preuzimanja jednostavno priključite telefon na PC i pratite upute u programu koji ste preuzeli. Sve je veoma jednostavno i nema mogućnosti da nešto pogrešno uradite. Za više detalja o vraćanju pogledajte i ovaj naš članak.

Microsoft dodaje da će osigurati da se ipak može naredni instalirati na 10536. Korisnici koji žele ostati na njemu mogu i ostati naravno.

U narednom članku pišemo šta je sve novo/ispravljeno, a ima dosta stvari koje su kritikovali korisnici do sada. Ostanite uz nas.

izvor: Windows Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar