10.10.15

Prognoza aplikacija ne radi

Prognoza reklama

Pozdrav dragi korisnici i čitaoci, danas vam se javljam sa lošom porukom. Naš izvor openweathermap je odlučio drastično sniziti ponudu koju ima za razvijače i smanjili broj dostupnih poziva za Prognoza aplikaciju za otprilike 5000% što znači na kraju da bi morao preći na dosta skuplji plaćeni plan koji bi vodio samo u minus i ne bi se mogao održavati kroz prodaju aplikacije jer Prognoza ima jednokratnu uplatu i ko god imali zna računati može povezati 1+1 da na kraju ide to u minus jer se broj korisnika eksponencijalno povećava, samim tim i trošak za održavanje, a zarada je jednokratna i neodrživa ako se podaci mjesečno plaćaju.

 

Do sada je bila održiva zbog toga jer je broj korisnika ostao na jednoj mjeri koja je podnošljiva i priliv novih (plaćenih) korisnika je omogućio do sada i starim korisnicima da mogu koristiti aplikaciju bez problema. Sada je nastao problem da je izvor smanjio toliko drastično ponudu da je trenutno nemoguće održavati aplikaciju sa ovim sredstvima koje imam od prodaje iste.

 

Iskreno i duboko se izvinjavam onima koji su tek nedavno preuzeli aplikaciju i nisu mogli ni uživati u istoj. Izvinjavam se svim korisnicima da je naš izvor se pokazao kao neprijatelj i bez najave je izmijenio količinu podataka koje pruža kako bi natjerao razvijače da plate višestruko veću cijenu.

 

Pokušat ću da nešto napravim ili sa promjenom izvora na neki drugi  ili nešto skroz treće kako bi radila aplikacija ipak ali ne mogu obećati da ću je vratiti i možete mi vjerovati da nakon skoro dvije godine i toliko osvojenih nagrada i preko 6.000 pozitivnih ocjena sa prosjekom od 4.7 za aplikaciju globalno ovo danas je bolan dan.

 

Ono što je najgore, sve ideje i što je trenutno bilo u izradi kao Windows 10 verzija Prognoze ili novosti za korisnike sa WP8 i 8.1 kao nova tema i nove ikone i sve to propada – za sada.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar