4.2.16

Windows 10 Mobile tastatura ima manje probleme na posljednjem buildu

Windows 10 setup 2

Windows 10 Mobile build 10586.71 ima malo veću grešku koju želimo prenijeti korisnicima. Naime tastatura ,jedan od glavnih dijelova sistema se na posljednjem buildu ponaša kako ne bi trebala. Često nestaje bez objašnjenja i ne može se vratiti, jedino reboot (ponovno pokretanje telefona) pomaže.

 

Trenutno istražujemo slučaj da vidimo je li se direktno radi i tastaturi ili je dodatak za predikciju (rječnik) prouzrokovao grešku. Naime korisnici koji su nadogradili sa prijašnjeg builda na ovaj i koji nisu imali ranije grešku sa tastaturom nemaju taj fenomen sve do hard reseta gdje se izgleda nešto izbriše što je potrebno tastaturi kako bi radila normalno.

 

snip_20160204225445

Povezano sa tastaturom postoji još jedna greška na Windows 10 Mobile koja nije bila prisutna ranije, prilikom pisanja „brisanjem“ i korištenjem predikcije riječi tastatura nekad ne napravi razmak iako je korisnik već prestao „brisati“. Microsoft se oglasio povodom toga i našli su grešku za ne pravljenje razmaka i izdat će ispravku vjerovatno u jednom od naredni buildova nakon što testiraju sve dovoljno.

 

Kad smo već kod naredno builda, postoje glasine da će u roku naredne dvije sedmice Microsoft pustiti slijedeći build za Windows 10 Mobile Insajdere. Ovih dana Microsoft aktivno radi na ispravljanju grešaka Windows 10 Mobile i to se vidi po novim firmverima za telefone kao Lumia 950 i 950XL koji su dobili iste radi optimizacije rada softvera i hardvera.

 

Jest li vi pogođeni greškom da se tastatura zatvori i ne može da otvori na Windows 10 Mobile?

 

Izvor: Windows Central 1, Windows Central 2

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar