10.2.16

Kumulativna nadogradnja za Windows 10 Mobile dostupna (build 10586.107)

Nadogradnja setup novi
Microsoft je upravo pustio novi Windows Insider build za telefone koji se nalaze na bržem načinu primanja nadogradnji. Uz to je Microsoft predstavio novi stepen Windows Insidera i brzine primanja nadogradnji koji nazivaju „Release Preview“ što bi se moglo tumačiti kao verzija pred puštanje oficijelnim korisnicima. Nešto po kvalitetu i po stabilnosti kao što je nekada bio Developer Preview program.
 
Stepeni po brzini primanja nadogradnji sada izgledaju ovako – brzi, spori i „pregledna verzija pred izdanje“. Ovaj build donosi i nekoliko ispravki, a to su:
  • Ispravljena greška gdje se nakon instalacije sisteme određene pločice na Start zaslonu nisu nalazile gdje su trebale biti.
  • Poboljšana podrška naratora („pripovjedača“) da govori u više jezika.
  • Ispravke koje su dovodile do restartovanja uređaja kada je BitLocker/enkripcija uređaja bila uključena od strane enterprise police ili korisnika.

Pored ovih ispravki nadamo se da su još nešto ispravljali ispod haube što ćemo tek primijetiti tokom korištenja.

Novi stepen nadogradnji - “Release preview”


Novi stepen koji je Microsoft sada predstavio za Windows Insider omogućava korisnicima da koriste novi operativni sistem i novije verzije istog ali uz najmanji rizik da nešto može krenuti po zlu. Ono što je bitno napomenuti da se trenutno Window s10 Mobile na Windows Insider nalazi na Threshold 2 (TH2) ali bi Microsoft mogao ubrzo puštati novije buildove sa Redstone nadogradnjom koja prednjači u verziji spram dosadašnje verzije.
 
Redstone nadogradnja neće biti tako stabilna kao Threshold 2 ili oficijelna verzija koja bude puštena korisnicima i zbog toga je Microsoft vjerovatno uveo i ovaj treći stepen nadogradnji koji možemo svima preporučiti.
 

Dodatak

 
Puštanjem ove nadogradnje Microsoft je za Windows 10 Mobile uveo također stranicu gdje možemo pratiti sve verzije ovog sistema. Trenutno se na spisku ne nalazi još ni jedna nadogradnja što nagovještava da će verzija 10586 biti prva oficijelna verzija i verzije nakon nje će se tek prikazivati na toj stranici. Pogledajte ovdje i zabilježite sebi stranicu kako bi imali uvijek uvid u novosti koje su stigle sa svakom nadogradnjom. PC korisnici mogu pratiti ovdje sve dosadašnje verzije Windowsa 10.
 
Izvor: Windows Blog










0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar