17.2.16

Microsoft će popravljati Lumije sada na jednom mjestu u Evropi umjesto u svakoj zemlji pojedinačno

Naslovna za app

Microsoft je odmah nakon preuzimanja telefonskog biznisa o Nokije najavio da će smanjiti broj zaposlenih u servisnom sektoru koji su bili „nepotrebni“ ako se pita Microsoft. Takvi servisi su do sada popravljali pokvarene telefone koji su pod garancijom kod operatera ili pojedinačne slučajeve direktno u državi gdje je kupljen telefon ali od sada će to preuzeti jedna kompanija za cijelu Evropu koja se zove iQor i nastanjena je Mađarskoj.

 

Do sada je u BiH, Hrvatskoj i Srbiji oficijelni serviser Lumia telefona bio MESC. Međutim promjenom strukture i samom činjenicom da se prodaje manje Lumia uređaja servis će preuzeti jedna kompanija umjesto njih bezbroj po cijeloj Evropi. Koliko je to dobro ostaje upitno jer će servisiranje sigurno trajati duže, pored činjenice da može biti i skuplje dok se pošalje uređaj u inostranstvo.

 

Za sada je poznato samo za Poljsku da će Microsoft ukinuti lokalne servisne centre ali nagovještava se ukidanje i suradnje sa ostalima kako piše WMPU. Ovim postupkom jedino dobro jeste što se smanjuju troškovi koje je imala Nokia još i bili su veoma poznati po tome da servisiranje uređaja bilo uvijek na nivou i sam sam iskoristio tu uslugu gdje je telefon u lokalnom ovlaštenom servisu MESC bio popravljen za 45 minuta.

 

Izjava dolazi od „Regenersis“ iz Poljske i ne mora značiti da će odmah biti proširena na sve zemlje Evrope ali vrlo je vjerovatno da će biti tako u roku ove godine još.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar