1.2.16

Vaio će predstaviti novi Windows 10 Mobile 4. februara

Vaio (1)

Vaio kompanija koja je poznata po nastanku kroz kompaniju Sony kao brend Laptopa danas je zasebna kompanija i izjavili su da će 4. februara predstaviti Windows 10 Mobile uređaj (telefon). Uređaj će biti predstavljen u Japanu od predsjednika Japanskog Microsofta i predsjednika Vaio kompanije.

 

Na sceni će također biti i Tsuyoshi Iwai koji je bio uključen u stvaranje dizajna Sonyjevih tableta i laptopa prije nego što se kompanija podijelila prije dvije godine. Vaio nije prikazao uređaj ali su rekli da će biti srednjeg ranga uređaj po specifikacijama, namijenjen biznis sektoru i podržavat će Continuum funkciju što nagovještava barem Snapdragon 617 procesor jer je isti minimalni uslov za Continuum.

 

Vaio pametni telefoni na Androidu trenutno izgledaju ovako i to je otprilike i što korisnici na Windows 10 Mobile mogu očekivati od kompanije.

 

smartphone-vaio

 

Microsoftovo “povlačenje” kao najveći proizvođač Windows Phone (Windows 10 Mobile) uređaja bi moglo pokrenuti tržište Windows 10 Mobile uređaja WP7 gdje je sistem imao mnogobrojne i kvalitetne proizvođače kao Samsung, HTC, LG, Dell, Acer i druge prije nego što se Nokia pojavila.

 

Nove uređaje kao Nuans, Alcatel i Acer smo već vidjeli sa impresivnim uređajima za nisku cijenu na Windows 10 Mobile, i poneki manji proizvođač kao Coship se također dobro pokazao. Pored Xiaomi Mi4 koji je oficijelno dobio podršku za Windows 10 Mobile kruži i glasina o Xiaomi Mi 5 sa Windows 10 Mobile, o tome smo također danas pisali. Ostaje da vidimo koliko će to biti dobro ali zdrava konkurencija je uvijek dobra to je poznat princip u svijetu.

 

Izvor: WMPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar