12.2.16

Windows 10 Mobile build 10586.107 dostupan i na sporijem načinu primanja nadogradnji Windows Insider programa

Nadogradnja setup novi
Microsoft je tek prije dva dana pustio Windows 10 Mobile build 10586.107 za Windows Insajdere na bržem načinu primanja nadogradnji sa nekoliko malih ispravki i priprema za naredne nadogradnje prema Redstone koje će stizati Windows Insajderima na bržem i sporijem načinu. Uz to su predstavili i novi stepen primanja nadogradnji o kojem smo također pisali, a zove se Release Preview i po kvaliteti nalikuje dosta Developer Preview koji je bio ustvari gotov softver samo ranije pušten za korisnike koji nisu mogli čekati zvaničnu nadogradnju.
 
Za sada su sva tri stepena na verziji 10586.107 ali uskoro će brži i sporiji primati novije nadogradnje dok se nagađa za Release Preview da će ostati bliže oficijelnoj verziji koja je trenutno 10586. Samo će biti korak ili dva unaprijed kako bi Microsoft testirao na što većem broju korisnika novi softver.
 
Od Release Preview do oficijelne nadogradnje se nagađa da će proći otprilike 1-2 sedmice što je veoma kratko vrijeme ako se uzme u obzir da je Windows 10 Mobile ogroman komad softvera. Korisnici koji su na sporijem načinu nadogradnji Windows Insider programa sada je mogu preuzeti u postavkama > phone update.
 
Ako ste slučajno radili hard reset od prošle nadogradnje na Windows 10 Mobile onda je potrebno da opet otvorite Windows Insider aplikaciju te pokrenete postupak primanja nadogradnji jer se on gubi hard resetom.
 
Kako ste vi zadovoljni za sada napretkom cijelog programa? Jesu li vaše sugestije primljene od strane Microsoft u zadnjoj godini?
 
Danas je otprilike godina kako je Windows 10 Mobile u razvoju i sjećamo se prvih verzija koje su bile neupotrebljive, spram današnjih je to bila baš Beta verzija dok se današnja verzija 10586.107 itekako može koristiti.
 
Izvor: Twitter











0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar