9.2.16

Windows 10: dostupna kumulativna nadogradnja (10586.104) za PC i tablete

Windows 10 setup novi 5
Microsoft je upravo pustio novu kumulativnu nadogradnju za Windows 10 PC/tablet korisnike. Oni koji koriste Windows Insider program i nalaze se trenutno iznad verzije 10586 vjerovatno će dobiti nadogradnju i popravke u drugom obliku, ako nisu već kroz Insider build.
 
104
Nova verzija nosi broj 10586.104 neki korisnici će vidjeti i *.105, a u katalogu nadogradnji ova nosi kodni naziv KB3135173. Nadogradnja donosi nekoliko ispravki pa savjetujemo preuzimanje. Ispravke i poboljšanja su:
  • Ispravljene greške prijave, instalacije nadogradnje i instalacije operativnog sistema.
  • Ispravljena greška gdje Microsoft Edge „skladištio“ URL posjećenih stranica iako ste koristili InPrivate web pregled.
  • Ispravljena greška koja nije dozvoljavala istovremenu instalaciju više aplikacija iz Windows trgovine i nadogradnji kroz Windows Update.
  • Ispravljena greška koja se javljala nakon što prebacivanja pjesama na vaš Windows 10 Mobile kroz File Explorer da su pjesme neko vrijeme nedostupne na telefonu.
  • Poboljšana sigurnost Windows kernela.
  • Ispravljeni sigurnosni propusti koji su dozvoljavali daljinski uspravljanje koda kada je malware prisutan na zaraženom sistemu.
  • Ispravljeni sigurnosni propusti u Microsoft Edge i Internet Exploreru 11 koji su mogli dovesti do instalacije malicioznih kodova sa web stranica na vaš uređaj.
  • Ispravljene greške sa Windows UX (korisničko iskustvo), Windows 10 Mobile, Internet Explorer 11, Microsoft Edge i Windows trakom.
  • Ispravljene dodatni sigurnosni propusti sa .NET Framework-om, Windows Journal-om, Active Directory Federation Services, NPS Radius Server, kernel baziranim drajverima i WebDAV.

Iako ovaj izvještaj spominje ispravke i na Window s10 Mobile ne znamo kada će ta nadogradnja biti puštena i za telefone. Ali ako ne stigne večeras nadogradnja za telefone očekujemo je u ovoj sedmici još. Kako bi preuzeli nadogradnje za vaš sistem otvorite postavke > Update & security > Windows Update > Check for updates.
 
Za one koji žele još više informacija o svakoj nadogradnji Microsoft je pustio i novu stranicu gdje su detaljno opisane sve nadogradnj za Windows 10.
 







0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar