3.2.16

Microsoft preuzeo SwiftKey tvrtku

SwiftKey1

Nekadašnje glasine oko Microsoftove kupnje Swiftkey kompanije su se pokazale točnima, a potvrdio ih je na službenom blogu Harry Shum objavivši vijest o akviziciji spomenute kompanije. Swiftkey keyboard aplikacija je dostupna za Android i iOS uređaje te glasi kao jedna od najpopularnijih zamjenskih tipkovnica, a ostvarila je preko 300 milijuna preuzimanja na konkurentnim sustavima.

 

Swiftkey je počeo kao startup i korisnike je pridobio izvrsnom sposobnošću učenja korisnikovih navika prilikom tipkanja i samim time poprilično točnim predviđanjem riječi koje korisnik želi napisati pa nije iznenađujuće da su zapeli za oko Microsoftu. Za ovu kupnju Microsoft je morao izdvojiti 250 milijuna dolara te tako postao vlasnik Swiftkey-a, tvrtke sa oko 150 zaposlenika.

 

Zašto je Microsoft kupio Swiftkey? Možda ste pomislili Microsoft kako želi zagorčati život korisnicima iOS-a ili Androida, ali sigurno znate da osveta loše prolazi na tržištu. Ekipu iz Redmonda zanima onaj pozadinski dio, algoritmi za predviđanje koji očito jako dobro rade svoj posao dok je aplikacija postigla toliku popularnost. Te algoritme vjerojatno planiraju iskoristiti na Windowsima, Cortani, za unaprijeđenje svoje Word Flow tipkovnice i tko zna čemu još.

 

Izvor: WC

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar