2.2.16

Whatsapp i Dinamic Wallpaper aplikacije imaju nadogradnje

whatsapp (2)

Whatsapp, jedna od najpopularnijih aplikacija danas ima nadogradnju za Windows Phone (i Windows 10 Mobile). Nova nadogradnja donosi nekoliko ispravki koje su Beta testeri ranije testirali.

 

whatsapp-emojis

 

 

whatsapp-beta

 

Novosti u ovoj nadogradnji su novi emoji, i potpuno novi zaslon za emoji kolekcije, druga novost je da poruke u obavijestima sada možete pregledati i do četiri reda na Windows 10 Mobile, jednostavno spustite obavijest da bi vidjeli više sadržaja poruke. Isto važi i u Action Centru ako pritisnete strelicu da spustite poruku. Ako bi otkrili još neke novosti koje su vrijedne da se spomenu napišite nam u komentarima.

 

Preuzmite Whatsapp za Windows Phone ovdje.

 

Dinamic Wallpaper

 

Dinamic Wallpaper novi mockup Lumia 950XL

Dinamic Wallpaper aplikacija je do sada imala samo tri online teme od kojih je korisnik mogao birati koja da mu osvježi Start zaslon ili zaključani zaslon na PC/telefonu/tabletu, današnja nadogradnja donosi još jednu novost, a to je lokalna tema ili vlastita zbirka u koju korisnik može po želi dodati pozadinske fotografije i odrediti interval za koji želi da mu se osvježi na zaslonu i uz to može redoslijed odrediti da li da fotografije se mijenjaju po redu ili nasumično.

 

snip_20160131144210

 

Ono što je veoma važno, korisnik može mišem na PC pomjerati redoslijed fotografija unutar kolekcije, ako vam ne paše neka fotografija na tom mjestu onda je mišem/prstom držite sekundu-dvije i pomjerite na mjesto gdje je želite. Aplikacija će nju prihvatiti na novoj poziciji. Korisnik naravno može i brisati fotografije iz te kolekcije po želji sa selekcijom fotografija. U vlastitu zbirku možete dodati istovremeno i više fotografija.

 

Dinamic Wallpaper vlastita zbirka screenshot 01

 

Jedino što je važno jeste da fotografije na telefonu bi trebale imati omjer kao vaš telefon, jer samo tako će te imati najbolje iskustvo sa aplikacijom.

 

Također je nova postavka u aplikaciji odabir teme aplikacije. Svaka univerzalna aplikacija ima bijelu i crnu temu za kontrole, dugmadi, font itd. Samo što na Windows 10 PC odredi uvijek bijelu temu, a korisnici sada imaju mogućnost postavljanja i na tamnu, ili ako žele da sistem određuje po postavkama uređaja onda postavite na sistem.

 

Dinamic Wallpaper nije obična aplikacija za traženje pozadinskih fotografija koje korisnik može postaviti nego je aplikacija koja će vama mijenjati pozadine automatski za temu koju ste odabrali. Teme koje stoje na raspolaganju su Dnevna Bing fotografija, 500px Pusle fotografije, NASA astronomska fotografija i sada nova vlastita zbirka u koju korisnik može dodati fotografije sa svog uređaja. Aplikacija je potpuno besplatna i slobodna od reklama.

 

Preuzmite Dinamic Wallpaper za Windows 10 ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar