8.2.16

Microsoft razvijači će se pobrinuti za probleme sa tastaturom koja nestaje na Windows 10 Mobile

Windows 10 setup novi 13

Prije par dana smo napisali članak o greškama tastature na Windows 10 Mobile i danas vam želimo javiti da će se Microsoft razvijači pobrinuti o problemu i pokušati ispraviti ga što prije. Naime greške su bile da tastatura prilikom pisanja sa Word Flow ne pravi razmak nakon riječi i tako postaje besmislena u tim trenucima kada se pojavi ta greška. Druga greška koja se javila na velikom broju uređaja na Windows Insider buildu 10586.71 tj. nakon instalacije jeste da nestaje tastatura bez nekog razloga vidljivog.

 

snip_20160208235139

Kontaktirali smo par razvijača na Twitteru da ih upozorimo na grešku i kroz neko korištenje i testiranje uvidjeli smo da se greška češće javlja korisnicima koji mijenjaju tastature kao što smo mi npr. sa hrvatskog na engleski ili njemački jezik i posebno tokom korištenja Word Flow na hrvatskoj tastaturi i povratom na engleski tastatura postane nestabilna i ruši se. Microsoft je odgovorio nam na Twitteru da će pogledati grešku i pratiti njen razvoj i vjerovatno ispraviti što prije.

 

Kome se dogodi da se ruši tastatura ili ne izlazi nikako gdje treba jedino pomaže da ugasite/upalite telefon, trenutno, dok Microsoft ne ispravi grešku.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar