8.10.14

Windows Phone platforma među sigurnijima na tržištu

Android-Malware-StatsZahvaljujući Microsoftovim sigurnosnim mjerama, Windows Phone platforma se, osim po izgledu od konkurencije razlikuje i po tome što je poprilično sigurna kada je u pitanju zloćudni softver (malware).

 

Prema podacima koje je prikupila tvrtka Kaspersky Lab i INTERPOL, pokazalo se da je Windows Phone plaforma treća po nesigurnosti te na nju otpada tek 2,5% od ukupnog zloćudnog softvera koji je namijenjen mobilnim uređajima. Od WP sustava je sigurniji samo Blackberry OS i ostale platforme koje imaju veoma malu zastupljenost na tržištu. Na vrhu ljestvice po nesigurnosti je popularni Android OS na kojeg otpada nešto više od 84,5% zloćudnog softvera, a Apple-ov iOS je drugi na ljestvici te na njega otpada nešto više od 11,5% zloćudnog softvera.

 

Za sada Windows Phone sustavu ide u prilog i to što nije toliko popularan kao Android OS ili iOS, ali tu je najzaslužniji Microsoftov nadzor nad aplikacijama koje se pojavljuju u trgovini i sami sustav na kojem je veoma teško, a moglo bi se reći i nemoguće napraviti aplikaciju sa zloćudnim softverom koji bi mogao narušiti korisnikovu privatnost ili oštetiti sustav uređaja.

 

izvor: WMPU

1 komentara :

  1. Zato je najbolji i najcenjeniji,nema falsiranja,sve na svom mestu,brzo lepo,skockano.
    Imao android i nikad vise !!!!

    ReplyDelete

Ostavite komentar