26.10.14

Sparkasse mBanking aplikacija dostupna za Windows Phone 8

Sparkasse setup

Aplikacije za internet bankarstvo na Windows Phone platformi su bile slaba tačka ove platforme do skora. Danas imamo novu aplikaciju za sve Sparkasse korisnike iz BiH. Sparkasse mBanking aplikacija na vašem Windows Phone uređaju predstavlja siguran i brz način finansijskog poslovanja. Da bih mogli koristiti ovu aplikaciju morate prvo u vašoj poslovnici potražiti paket za mBankarstvo, isti dan nakon prijave u poslovnici vi možete pristupiti aplikaciji i koristiti sve usluge iste.

 

screenshot 1

 

Sparkasse mBanking aplikacija nudi:

 

  • Uštedu vremena (plaćanja možete vršiti sa bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme)
  • Ušteda novca (vršite finansijsko poslovanje uz naknadnu koja je od 80% do 100% niža u odnosu na platni promet na šalterima Banke)
  • Ušteda energije i zaštita okoline (izbjegavate troškove odlaska do najbliže poslovnice Banke, ne koristi se papir)
  • Potpuna kontrola nad sopstvenim financijama
  • Finansijsko poslovanje 24 sata dnevno

 

Primjeri za šta se može koristiti ova aplikacija:

 

  • Plaćanje režije i druge vrste računa
  • Vršiti prijenos sredstava na račune drugih fizičkih i pravnih lica
  • Vršiti prijenos sredstava između vlastitih računa
  • Vršiti konverziju valuta
  • Kreirati uzorke naloga ili koristiti već postojeće uzorke koje ste kreirali u netBanking usluzi
  • Vršiti pregled stanja, prometa i obaveza svim računima i karticama
  • Vršiti pregled svih naloga, njihovih statusa kao i ostalih informacija o nalozima

 

U aplikaciji također možete dobiti informacije o:

  • Korisnim kontaktima u Banci
  • Kursnoj/tečajnoj listi
  • Radnom vremenu poslovnica

 

Sparkasse Bank najveći naglasak stavlja na sigurnost, tako je mBanking aplikacija zaštićena najmodernijim sigurnosnim uređajem u obliku tokena ugrađenog u samoj aplikaciji. Token generiše jedinstven i vremenski ograničen sigurnosni kod, koji svakog trenutka štiti vaše podatke prilikom prijave u aplikaciju i vršenja finansijskih transakcija. Na ovaj način obezbjeđena je sigurnost i potpuna povjerljivost. Aplikacija se automatski zaključava ukoliko je unešena pogrešna lozinka tri puta za redom.

 

Ekipa koja je napravila ovu aplikaciju je također napravila aplikaciju mIntesa koju smo predstavili ranije. Aplikaciju možete preuzeti klikom na fotografiju ispod ili skeniranjem QR koda. Više informacija možete preuzeti na stranici Sparkasse Banke.

 

izvor: MSDN BiH

 

Sparkasse setup QR code

17 komentara :

  1. Moze li ta ekipa i za raiffiesen da napravi? :)

    ReplyDelete
  2. zar Raiffeisen nema WP aplikaciju?! ja kao da sam nedavno vidio na trgovini jednu i to na nasem jeziku. ili je to bilo samo za Hrvatsku?

    ReplyDelete
  3. Kada ce za unicredit bank 😡

    ReplyDelete
  4. Ima za Hrvatsku i za srbiju,mislim. Samo BiH jos.

    ReplyDelete
  5. Mslm unicredit za bih

    ReplyDelete
  6. I ja ne znam sta unicredit banka ceka,doslo mi je da banku mijenjam

    ReplyDelete
  7. Da za Srbiju i HR ima ali za BIH nema neznam sto to,ako pravis app za neku zemlju istu takvu napravi i za drugu samo stavi jezik.Hajd to za BIH ima za android i iOS ali ne i za WP.Sto je stvarno bruka ali eto jos nas podcjenjuju :(

    ReplyDelete
  8. Da ova dva OS imaju. U clanku je navedeno da je ista ekipa naprvila dvije aplikacije za banke. Pa ako mozda ovo prate nebi bilo lose i za raiffiesen da naprave. :)

    ReplyDelete
  9. Te aplikacije se moraju raditi u suradnji sa bankom. Ne mogu razvijaci raditi na svoju volju jer im banka mora odobrit pristup a mora i platiti izradu aplikacije.

    Najbolje vam je da banci uputite prigovor na uslugu.

    ReplyDelete
  10. Kako juce procitah najvjerovatnije da ce nokia i dalje proizvoditi telefone ali sa os andr.....izvor tehnopolis

    ReplyDelete
  11. Vladan Vukajlovic27 October, 2014

    Ima za Srbiju ali je na ivici neupotrebljivosti samo za najosnovnije ,mislim da treba jos poraditi naovoj aplikaciji.

    ReplyDelete
  12. svaka kompanija ostavlja sebi otvorene mogucnosti. Normalno je da ce tako izjaviti neki Nokia radnici. Oni neka odluce jeli to pametno jer ako "nisu" uspjeli zajedno sa gigantom Microsoftom, kako ce onda sami uspjesti u onome u cemu su zakasnili prije par godina?!

    I ovo je cinjenica koju svi znamo, ako se smatra ovo preuzimanje porazom za Nokiju kako bih onda tek sami uradili kada u prvu liniju nisu imali sanse? to se ja pitam. NAravno sada ce Nokia ljubci reci da je moguce ali svi znamo u kakvoj situaciji je bila Nokia, trenutno nije u boljoj nego prije 4 godine ako oduzmemo Lumia seriju telefona.

    ReplyDelete
  13. Da, i oni reaguju na ono sto cuju od korisnika. Ako se korisnici Banaka ne javljaju onda oni i ne mogu znat ida je potrebna aplikacija. zato je najbolje kontaktirati Banku i izraziti zelju za aplikacijom. Izrada takve aplikacije jeste skupa ali se zato moze primijeniti na vise drzava istovremeno sa malim promjenama koda.

    ReplyDelete
  14. da se nadovežem.. činjenica je da je Nokia živjela na "aparatima" koje joj je MS osigurao. A koliko je Nokijin odjel za uređaje i usluge bio jak kad ga je Microsoft kupio govori sama usporedba sa Minecraft igricom. MS je Minecraft kupio za 2,5 milijarde USD a Nokia odjel za uređaje i usluge za 7 milijardi USD.


    Kad je MS kupio Minecraft, kupio je samo softver, a od Nokije je otkupio pravo na sve.. na patente, ime, pogone, na sve živo što je bilo u vlasništvu Odjela za uređaje i usluge. Zamisli samo koliko proizvođača bi htjelo ZEISS optiku za kameru, puno njih a samo Nokia je imala pravo na to.


    To puno govori koliko nisko je pala vrijednost Nokie. Da su nastavili sami gurati WP, Microsoftove financijske injekcije bi prešle vrijednost kompanije.


    Može se sad Nokia kačiti za Android, ali treba novaca za poreknuti nove pogone, nove uređaje.. previše toga treba. A ja osobno bi volio da opstane Nokia ime pa i na androidu ako mora.

    ReplyDelete
  15. Brojke sve kazu

    ReplyDelete
  16. Shvati ti da je minecraft igra godine (2013) imala je odlicnu kritiku od razno raznih studija, a da negovorim samo kolko igraca igra tu igricu nije ni cudo da su je tolko platili jos su dobro i prosli da nisu morali platit vise, a nokia vrijedi dosta vise od te cijene, i oni su imali korupcijske afere u kompaniji i slaba prodaja uredja i sve to i zato je microsoft to dobro iskoristio, za male pare brdo zaradit taka im je politika.

    ReplyDelete
  17. mislim da se nismo baš razumjeli.. moj komentar se odnosio na to koliko je nisko pala vrijednost/moć Nokia Odjela za uređaje i usluge.


    Vrijedi/ne vrijedi? to je pitanje za stručnjake
    po mom mišljenju nije vrijedila puno više jer je symbian već bio mrtav, a WP se jedva probijao. Toliko loše stanje je bilo da su se morali zaduživati ili trošiti već zarađeni novac koji bi se trebao ulagati u razvoj i napredak a ne za opstanak.


    Nokia je imala patente, razne adute ali šta vrijedi kad su okasnili sa razvojem sustava. Dok je Nokia lagano kaskala i živjela na staroj slavi, Android i iOS je galopirao po tržištu. Nitko Nokiu nije sabotirao, sama je sebe zakopala jer nije pratila trendove.

    ReplyDelete

Ostavite komentar