30.10.14

Lumia 730 i Lumia 830 dostupne u ponudi Mobisa

lumia830_mobis

Mobis, inače ovlašteni uvoznik Lumia uređaja za Hrvatsku, je u svoju ponudu uvrstio Lumia 730 i Lumia 830 uređaje koji su predstavljeni na Berlinskom IFA sajmu.

 

Lumia 830

Podsjećamo, Lumia 830 ima četverojezgreni Snapdragon 400 procesor, 1GB RAM memorije, 16 GB interne memorije koja je proširiva s MicroSD karticom, 5” HD ClearBlack zaslon, 10MP PureView kamera sa ZEISS optikom, a uređaj posjeduje i tehnologiju za bežično punjenje, bateriju kapaciteta 2200mAh i podršku 4G LTE signal.

 

Lumia 830 uređaj je trenutno dostupan u crnoj boji, a cijena uređaja sa dvije godine garancije iznosi 3499,00Kn, odnosno 456€. Više informacija o Mobisovoj ponudi i o uređaju možete vidjeti ovdje.

 

Lumia730_mobis

Lumia 730

Podsjećamo,  Lumia 730 uređaj ima AMOLED zaslon dijagonale 4,7”, četverojezgreni Snapdragon 400 procesor radnog takta 1,2GHz, 1GB RAM memorije i 8GB interne memorije, prednju kameru 5MP te stražnju kameru 6,7MP s LED bljeskalicom, bateriju kapaciteta 2200mAh i podršku za dvije SIM kartice.

 

Lumia 730 uređaj je za sada dostupan samo u tamno sivoj boji, a  cijena uređaja sa dvije godine garancije u ponudi Mobisa iznosi 2199,00Kn, odnosno 287€. Više informacija o Mobisovoj ponudi i o uređaju možete vidjeti ovdje.

11 komentara :

  1. Vidim, nasi opet bezobrazni sa cijenama, lumia 830 je bila predviđena cijena oko 330 €, a oni nabili cijenu od 456 €.

    ReplyDelete
  2. Hahahaha zato nikada nece napredovati niti njihovi mobiteli niti sist.

    ReplyDelete
  3. Sramota LG G3 sa 3 puta boljim karakteristikama od Lumia 830 modela u svakom segmentu kosta 400-450 €.Sramota.

    ReplyDelete
  4. Prvo po cemu to boljim karakteristikama? Hardware na papiru? Jel vama bitno koliko MHz ima procesor ili koliko fluidno tel radi? Razlog zasto tel nisu rasprostranjeni je to sto lad birate gledate sta pise na tarabi...ne znam ni jednog korisnika Lumia tel koji bi ga vratio i menjao za android. A sto se cene tice...prijatelju dodji u Srbiju da kupis tel...samo spremi bubreg da prodas :)

    ReplyDelete
  5. Bukvalno po svim karakteristikama.Od ekrana do hardvera.Od kapaciteta baterije do napredne opticke stabilizacije i lasersko fokusa.IR blastera za upravljanje uredzajima.Jednostavno bolji je u svakom segmentu a cijenom jednak.Sto se tice par Mhz uredu ali Q801 ipak je najjaci CPU trenutno.Druga stvar su sintetickih testova oni cesto su naklonjeni razlicitim proizvodzacima.Da zaboravio sam jedina mana LG G3 je sto nema bezicno punjenje(ako to mozes nazvati manom).A za informaciju ja sam vlasnik Lumia 920.Znaci nisam fan Androida a jos manje LG.Osjecao bih se da umjesto mobitela nosim frizider ili ves masinu u dzepu.Tako moj komentar je bio konstruktivne prirode.Da L830 nije najbolji mobitel ulozeno/dobiveno,i s obzirom na karakteristike jako je skup.Cak bih rekao preskup.Nikada nece tako privuci nove korisnike s prosjecnim hardverom a visokom cijenom.Da da i to znam da je WP8.1 fluidan i sa prosjecim hardverom.Ali Lumiju 930 ili cak 1520 trenutno kostaju kao L830.A u njima je bez obzira na starost noviji i mocniji hardver.A KO HOCE DA ME DEMANTUJE BUJRUM.

    ReplyDelete
  6. Cijena se odnosi na Hrvatsku koja ima PDV 25%.. Nesto jeftinija ce biti u BiH i Srbiji

    ReplyDelete
  7. ne moze se porediti mobis sa cijenama trzista kao npr pik.ba ili slicne internet stranice koje i ne placaju porez drzavi. Lumia 830 jeste preskupa kod nas ali ja onda savjetujem kupovinu u drugim drzavama gdje je prije 2 mjeseca bila Lumia 830 399€.

    ReplyDelete
  8. Evo dokaz. Zbog ove razlika ja iz revolta na uzimam nista u nasim drzavama. slika je napravljena pocetkom avgusta. sada imamo oktobar i kod nas je cijena uredaja ovog 450€?! Ok razumijem porez ali tu Nokia moze jos uraditi da poboljsa situaciju. Ovako uvijek savjetujem bolje je otici avionom iz BiH sa Wizzair do njemacke i nazad i kupiti ovaj telefon i ispadne te jeftinije :)

    ReplyDelete
  9. Miralem Suljić31 October, 2014

    A jel sramota da iphone 6 kosta onoliko sa onim specifikacijama. Gigaherci, megabajti itd kao da je to vazno. Bitno je kako masina sarađuje sa sistemom.

    ReplyDelete
  10. Veruj da neće biti..pričam isključivo o operaterima i uzimanju tel na ugovor. Pogledajte koliko iPhone kosta u srbiji a koliko u hr na ugovor...

    ReplyDelete
  11. Da bitno je kako suradzuje sa sistemom.Ali bitan je hardver jer sta ce sljedeca nadogradnja donjeti Nokia Lumi 1020.Nista.Obrazlozenje "zastario hardver".Ipak s novijim procesorima potrosnja baterije je manja,i sa novijom ARHITEKTUROM cpu-ova,cak i sa manje herca i manje jezgra perfomanse ce biti bolje.A sto se tice iPhona 6 to je ipak svjet za sebe.Ti placas ekskluzivu i primat.A ne megaherce ili vec nesto drugo.

    ReplyDelete

Ostavite komentar