3.10.14

Info zaslon aplikacija dobila nadogradnju

New_Glance_Lumia_830Info zaslon aplikacija ili još poznata kao Glance screen aplikacija je dobila nadogradnju s novim mogućnostima grafičkog prikaza.

 

glance_update_denimAplikacija je nadograđena na verziju 3.1.0.21 i ovom nadogradnjom je dobila mogućnosti kao što je postavljanje vremenske prognoze na zaslon, prikaza obavijesti te mogućnost prikaza sata i datuma.

 

Nadogradnju za ovu aplikaciju možete preuzeti klikom na sliku ispod ili skeniranjem QR koda.

 

qr_glance_0

108 komentara :

  1. Lumia 520 ne podržava

    ReplyDelete
  2. Kako da podesim da mi stoji vreme? Lumia 1320

    ReplyDelete
  3. Dajte nesto slicno i za l 520,sta ste se stisli....

    ReplyDelete
  4. del piero1003 October, 2014

    Na L925 nepodrzava pozadinsku aplikaciju za vrijeme iz kojega razloga ili ce to dodatno doci u daljnjoj nadogradnji ???

    ReplyDelete
  5. Meni se nevidi uopce vrijeme a azuriro sam zasto ??????

    ReplyDelete
  6. Bitno je samo napomenuti da jedino Microsoft razvijaci imaju za sada pravo na ovo. Znaci samo aplikacije od Microsofta mogu koristiti ovo za vremensku prognozu i druge sadrzaje. Nazalost.

    I jedino Bing (MSN) vremenska prognoza podrzava glance zaslon. I jedino je ukljicena par sekundi jer se sat/datum/dogadaj pomjera nakon nekoliko sekundi i prognoza vremenska nestaje.

    ReplyDelete
  7. Takodjer se nevidi vrijeme. L920

    ReplyDelete
  8. misliš na ovakav neki programčić?

    ReplyDelete
  9. Sve lepo radi i prikazuje,samo kad bi postojao izbor weather aplikacija,i takodje je bzvz sto mora da bude weather podesen na lock screen da bi se videla prognoza, i prognoza ne radi u night modu

    ReplyDelete
  10. Bas tako. Ali zato sto Microsoft samo ima pristuo tome ne vjerujem da cemo dobiti izbor aplikacija. U sustini je glance sada samo kopija sadrzaja sa zakljucanog zaslona bez pozadinske fotografije :) nista vise nista manje. I pored toga sat/datum se pomjeraju po displeju svaku minutu ili tako nekako.

    ReplyDelete
  11. Potrebno je postaviti u zakljucanom zaslonu u postavkama telefona MSN vrijeme aplikaciju. Takoder i nju treba imati azuriranu. Zatim treba otvoriti aplikaciju MSN vrijeme da bih se pojavila na zakljucanom zaslonu i tek tada ce biti i na info zaslonu.

    ReplyDelete
  12. Ja sam evo upravo dobio losu ocjenu na Prognozu jer "ne podrzava ovaj glance zaslon" -_- znao sam da ce se ovo desiti. Podrzava zakljucani zaslon ali glance zaslon samo mogu napraviti Microsoft razvijaci za sada :( mislim da ce i ostati tako.

    ReplyDelete
  13. Da ali su vjerovatno vidjeli da je ideja losa bila. Sada se ipak moze doci do slicnog rezultata. Stavi se neki dogadaj u kalendar i ona ce se pojaviti na dnu umjesto teksta na vrhu koji je ionako ruzno izgledao.

    ReplyDelete
  14. Da Lumia 520 nema glance zaslon.

    ReplyDelete
  15. Ako ste sve napravili kako vam je kolega Dino opisao, možda još samo trebate sačekati dok se osvježi live tile.. barem tako na forumu kaže jedan znalac

    ReplyDelete
  16. Meni nema azuriranja za Glance Screen. Lumia 920.

    ReplyDelete
  17. A nekako sam znao da će se poslije ovog naći neki bot da ti pokvari prosjek... Pusti...

    ReplyDelete
  18. Ne razumijem bas ovu aplikaciju. Sto se s njom radi, kakav je to glance zaslon?

    ReplyDelete
  19. Lepo radi na lumiji 720 i sat, datum i prognoza od msn, lepo si rekao samo kopija sadrzaja sa zakljucanog zaslona bez pozadinske fotografije, pa dobro i to je nesto samo neka ubacuju pa sta god da je, da se vidi da ih interesuje da naprave sto bolji sistem.

    ReplyDelete
  20. Opcija da nakon što zaključaš telefon na crnoj podlozi vidiš vrijeme, datum i sada MSN prognozu... Sve je na slikama.

    ReplyDelete
  21. Dali ce pokazivati ispravnu prognozu ako lokacija bude iskljucena

    ReplyDelete
  22. To zavisi od MSN vrijeme aplikacije. Mislim da ona ima to ali nisam siguran sta se desi ako promijenis lokaciju. Zato Prognoza ima pozadinsko pracenje lokacije i ne trosi bateriju na to.

    ReplyDelete
  23. Uvijek ih ima. Ne zalim se na prave komentare i ocjene ali nesto u tom smislu ili u smisli "ne radi bez interneta" je stvarno glupo. I najgore je sto jedna ocjena od 1 pokvari 10-20 ocjena od 5. One su onda kao da je 20 korisnika ostavilo 4. Ali to ima kod svake aplikacije pa se ne zalim vise mnogo :P

    ReplyDelete
  24. Super,kadgod se malo "naljutim"na WP on me prijatno iznenadi i prakticno i estetski odlicno je;)

    ReplyDelete
  25. Meni je taj tekst prilično značio. :)

    ReplyDelete
  26. Znaci razlika je samo u tome sto je ekran, tj. pozadina crna, nema slike? Jer ove mogucnosti imam i sada, samo sto je u pozadini slika od prognoze. Koliko mi se cini, nista posebno, mozda se varam.

    ReplyDelete
  27. To ti je možda lock screen. Glance radi kad se ugasi i lock screen. Možeš ti staviti neku sliku ili prognozu na lock screen i OK ali glance starta kada se i lock screen ugasi i tada ti je crna pozadina sa bijelim satom i datumom. Get it?

    ReplyDelete
  28. Aha, sada sam shvagio, znaci on se pojavi kada se zakljucani zaslon ugasi i upaljen je sve dok se ne otkljuca mobitel. Thx :)

    ReplyDelete
  29. Ova aplikacija je loša kao i Windows Phone :(

    ReplyDelete
  30. Meni je ovo bezveze. Sluzi za trosenje baterije. Sta ima da mi radi ekran kad ga ne koristim? Nije mi bas najjasnija svrha ove zezalice.
    Zive plocice su nepouzdane. Koristim Amazing Weather HD. Na zakljucanom ekranu pokazuje 18, na zivoj plocici 17, a kad otvorim aplikaciju 15. WP nije u dogovoru sam sa sobom :P Sad mi samo treba jos i ovo kad se iskljuci zakljucan ekran da me i to malo laze.

    ReplyDelete
  31. Stefan Ivanović04 October, 2014

    Upravo to. Ti sigurno imaš L520 ili neki HTC jer da ti telefon podržava glance znao bi sta je to.

    ReplyDelete
  32. Ko je navikao na glance uvijek će dati prednost telefonu koji to ima kod kupovine novog. To je stvar navike i kod mene bi glance bio upaljen čak i da troši više baterije od mob. interneta. A što ti pločice nisu usaglašene je do developera, to nema veze sa WP sistemom, jer dev aplikaciji daje "uputstva" kako će raditi. Instaliraj Dininu PROGNOZU i neće biti konflikta među temperaturama. :-)

    ReplyDelete
  33. Evo ja bacam svoju lumiu jer si ti to rekao. Ova aplikacija je jedna od najinovativnijih i ovako nešto nedostaje na ostalim platformama. Vjeruj sve sam ih probao i WP je daaaleko stabilniji, fluidniji, sigurniji i ljepši na kraju krajeva od nekih štrokavih androida. Recimo android na s5 jeste fluidan ali sa 2 gb rama i koliko mh? Uz to skoro je fluidan kao WP na L520. Doviđenja. :-)

    ReplyDelete
  34. WP je ok, ali nedostaje aplikacija i plocice su ruzne, uskoro prelazim na Android..

    ReplyDelete
  35. Na Lumia 1520 ova funkcija ukljucena trosi isto kao i iskljucena. Mislim da samo na AMOLED zaslonima trosi. A svrha u ovome je da imamo glance (brzinski pogled) da li imamo poziv bez otkljucavanja telefona. Zato glance ima vise funkcija, moze da radi non stop, moze da je ukljicen samo 15 minuta, a moze i da se ukljuci meni najbolja finkcija u glance zaslonu "peek" predes rukom preko senzora za dvijetlost koji je oko Nokia logotipa i prikaze glance, ugasi se automatski nakon nekog vremena. A zove plocice su samo dobre koliko i razvijac. To za Amazing weahter HD ne znam, ta app mi je bila nekad fantasticna i platio sam je cak. Od nje sam dobio inspiraciju za rad.

    Meni isto na pocetku nije bilo jasno zasto jos jedan zakljicani zaslon i bio sam protivnik ali nakon nekog vremena i posebno sa propustenim pozivima i notifikacijama na dnu svida mi se jer ne moram otkljucavati telefon non stop.

    Pored toga dupli pritisak za otkljucavanje je fantastican, ko se navikne na njega ne zeli telefon bez njega.

    ReplyDelete
  36. Slazem se :) potpuno se slazem da je i WP u tom pogledu kriv. Razvijaci nemaju jos mnogo toga sto imaju Android i iOS razvijaci od pristupa sistemu. Mnogo stvari sto zelim jednostavno rijesiti traju po 1 mjesec, a u konacnici se i ne vide i korisnici kazu pff nije to znacajna funkcija. A ti mjesec ulozio u to glupost koja na Androidu i iOS ide jednostavno. Tu MS ima jos pune ruke posla. Svida mi se sto ce Windows 10 uraditi, a to je prelaz kompletno na WinRT sistem i bit ce njima jednostsvnije da prave jedan sistem za sve nego jedan WP jedan za tablete jedan za desktope. Sve ce biti bolje za programiranje. Samo i tu ima mana ja nisam nadogradio Prognozu na 8.1 jer bi izgubila znacajne funkcije za koje winRT tj ove univerzalne aplikacije nemaju rijesenje! To je po meni bezobrazno jos. Korisnici ocekuju najnoviju app sa najnovijim funkcijama a MS nije ponudio zamjenu za neke vazne stvari bez kojih ja ne zelim. Npr pozadinski rad kod 8.1 aplikacija je mnogo vise ogranicen nego kod 8.0 aplikacija.

    Tako da slazem se. MS ima jos posla. I dobro si naveo ogranicenje. Imamo taj live lockscreen ali mi ga ne mozemo koristiti, imamo sada i glance za koji ne mozemo praviti aplikacije. Mislim sto ce mi ako ja ne mogu to iskoristiti za svoju app?!

    ReplyDelete
  37. Bilo bi samo bolje da mogu i ja to iskoristiti za wp novosti i Prognozu. Npr za vremensku prognozu ili za clanke da se prikazuju tu.

    ReplyDelete
  38. Rekao si da ti Amazing Weather na lock screenu pokazuje jednu vrijednost, na pločici dugu i u app treću pa sam ti predložio Dininu app jer su sve vrijednosti iste. U drugoj polovini komentara nisam pomenuo glance. Lock screen app koju pominješ je bila u beta fazi i logično je da neće raditi sve kako treba, beta... Get it?

    ReplyDelete
  39. Pokusala sam Dino al uopce mi nema msn vrijeme da odaberem za detaljan prikaz status, onda sam osla na info zaslon i tamo sam nasla detaljan sadrzaj kao koje to podrzava i bilo je msn vrijeme al nemogu odabrat stvarno nekuzim to :/

    ReplyDelete
  40. Jeli imate MSN vrijeme instaliranu?! Zvala se do prije dva dana jos Bing vrijeme ili samo vrijeme. Ima sunce kao ikonu. Ona je potrebna za ovo.

    ReplyDelete
  41. Da imam tu aplikaciju od kada sam uzela L925 samo mi nije jasno zasto mi nema te aplikacije na onoj listi gdje to mogu oznacit da mi bude detaljan prikaz status na info zaslonu :/

    ReplyDelete
  42. Ona inace u postavkama se zove Vrijeme, weather ili wetter. Zavisno od jezika telefona i njen naziv se mijenja. Uglavnom ne pise ni bing vrijeme niti msn vrijeme. A mora biti tu. Jeste li otvorili ikad tu aplikaciju? Mislim ako se ne otvori da se i ne pojavi za izbor...

    ReplyDelete
  43. Jesam otvarala sam ali nista nije mi jasno to sada uopce, cak sam ju i otvorila stavila u pozadinu i probala al nece imaju ju tamo al kad stisnem nemoze se odabrat zbog cega

    ReplyDelete
  44. Izbrisala sam aplikaciju te ponovo instalirala i sad je mogu postavit na pozadinsku aplikaciju i ispod toga mi se pojavilo da otvorim i uspjelo mi je samo mi nije jasno zasto kad mahnem mi se vidi samo kalendar i sat a vrijeme iznad se nevidi :/

    ReplyDelete
  45. Lumia 520 :)

    ReplyDelete
  46. Ja vjerujem da u nekom narednom vremenu bit ce mogucnosti za postavljanje tvoje ili neke druge prognoze,ovo je samo pocetak

    ReplyDelete
  47. Ako ti ne,prikazuje tacno vreme to nije kriv Microsoft ili Windows Phone vec razvijac te aplikacije, zato idi tamo u prodamnicu i ostavi svoj dojam,komentar i zali se razvijacu..Zato druze skines od sruga Dine prognozu ili MSN vreme i radice ti sve normalno i dobro.Ja kada sam poceo koristiti Windows Phone nije bilo app mozda 50 000.A sada ima preko 320 000,sistem je bolji,kada mi davali Samsung Note 4 za moju Nokia Lumiu 1520 nikad nebuh uzeo,jedino sta je bolje to je iPhone 6 plus.A na android nikad vise nema boga, ne koci, baterija bolja, app za kameru,pa kamera.Mislim nema sanse da je zamjenim, a vi ako hocete mjenjajte.Niko vas ne tjera da koristite Windows ni na racunaru ni na mob,uglavnom ja znam da mojih 99% prijatelja koji koriste Windows Phone nece na drugi sistem a i koji nemaju hoce da nabave ga.Microsoft slusa korisnike i ubacio je dosta novina, fali jos ali dobro je kada slusaju korisnike.Samo tako napred Microsoft i Wondows Phone polako ali sigurno ;)

    ReplyDelete
  48. I kod tebe prolazi fazon nije ms kriv, razvijaci su krivi :) napraviste razvijace nesposobnim....ja vise verujem da je wp ogranicen i da razvijaci nemaju tu puno prostora.

    ReplyDelete
  49. Tako je, glance i dupli pritisan za otključavanje koristim stalno. Mislio sam mjenjat lumiu 920 za 930 al sam između ostalog odusto i zbog tog što nema glance screen...

    ReplyDelete
  50. Pocese problemi od kako koristim prognozu na info ekranu,zamrzava ekran a u kombinaciji sa skypom vrlo cesto

    ReplyDelete
  51. Preporuka... Briši skype! :D

    ReplyDelete
  52. Svakodnevno imam komunikaciju sa tri osobe jadan ima WP drugi Android treci Iphone ,sa WP nema problema sa androidom mogu komunicirati ali ne mogu ostvariti poziv,poruke idu ali se ne vide dok se ne otvori skype,iphone me uvijek vidi offline pa covjek nezna dali da me zove,juce sam morao da uzmem telefon srednje ili malo vise klase sa nekom drugom platformom samo za skype pozive i radi perfekt mislim na skype jer ga samo za to koristim,ovaj tekst neka ne bude ponizavanje vec kritika WP sistemu,,,a da sad mogu i izbrisati skype;)

    ReplyDelete
  53. Imam lumia 525 koja ima 1gb rama ali opet nije dostupna za taj telefon. Koja fora?

    ReplyDelete
  54. Zasto ne mogu na 720 otvoriti extras+info, znal ko razlog

    ReplyDelete
  55. U komentarima je sve opisano Dino ili Zeljko su objasnili

    ReplyDelete
  56. Dragan Mirovic05 October, 2014

    L720,nemogu izbaciti v.prognozu,HELP

    ReplyDelete
  57. Samo MSN prognoza za vrijeme je podrzana. Ostale nemaju pristupa na glance zaslon.

    ReplyDelete
  58. Dragan Mirovic05 October, 2014

    Meni nece na L720 vrem.prognoza,imas resenje

    ReplyDelete
  59. Fora je izgleda u tome da serije sa 52* u koje spadaju i 520 i 525 ne podrzavaju. Iako imaju 1 gb ram nemaju senzor za svijetlost koji je potreban za glance zaslon jer on preko njega ima funkcija da se ukljuci.

    ReplyDelete
  60. Dragan Mirovic05 October, 2014

    Msn aplikaciju i imam,zbog toga sam i instalirao,ali nece..

    ReplyDelete
  61. Treba otvoriti aplikaciju i pored toga postaviti je na zakljucani zaslon kao app. To je prva stavka u zakljucanom zaslonu u postavkama. I tada kada se postavi mora biti na glance zaslonu. Mislim ako ima na zakljucanom zaslonu bit ce i na glance.

    ReplyDelete
  62. Dragan Mirovic05 October, 2014

    Ima je na zakljucanom zaslonu,ali ne i na glance:-(

    ReplyDelete
  63. Evo i meni se ponekad kao sada desava da na zakljucanom ekranu imam prognozu a na glance nemam

    ReplyDelete
  64. Dragan Mirovic05 October, 2014

    Ja je uopste i nemam..

    ReplyDelete
  65. Bila mi je iskljucena aplikacija u pozadini koja se podesava u info ekran,,,mada ja je nisam iskljucio,,,,sad radi

    ReplyDelete
  66. Info ekran, podesavanje zakljucanog ekrana ,pozadina ,pozadinu otvori i postaci aktiviranu app koja ce,se sama ponuditi

    ReplyDelete
  67. Dragan Mirovic05 October, 2014

    Sve sam sada to ponovio,nece,mozda restart tel.da ga ugasim pa upalim

    ReplyDelete
  68. Info ekran ,aplikacija u pozadini otvori i pojavice se na glance

    ReplyDelete
  69. Meni je sistem sam trazio restart

    ReplyDelete
  70. Dragan Mirovic05 October, 2014

    Ne meni,definitivno nece

    ReplyDelete
  71. Me nemoguce,idi info ekran podesavanja app u pozadini onda otvori aplikaciju tad se otvori prognoza i na njoj imaju neka podesavanja negde nesto nisi aktivirao to govorim na osnovi mog iskustva

    ReplyDelete
  72. Dragan Mirovic05 October, 2014

    Jok,neznam sta bi jos trebalo uraditi a da nisam vec uradio,imam instaliranu placenu app amazing weather,neverujem da ona nesto remeti,nebi da je deinstaliram

    ReplyDelete
  73. U info ekranu kad otvoris "otvori"u ponudi sh nekoliko aplikacia ti izaberi vrijeme a ostale i onako ne rad tamo je i app WP novosti ali radi samo na zakljucanom ekranu na glance nece

    ReplyDelete
  74. Dragan Mirovic05 October, 2014

    Ma vreme je izabrano,no nema veze,sto mora i raditi,jedino da deinstaliram vreme,pa ponovo sve iz pocetka..

    ReplyDelete
  75. Onda u fotelju noge na sto telefon u ruke pa juris;)ja idem na posa i ne zaboravi izuzetno lijepo izgleda na zatvorenom ekranu prognoza;)))

    ReplyDelete
  76. Dragan Mirovic05 October, 2014

    Ok javicu sta sam uradio,pozdrav

    ReplyDelete
  77. I kod mene malo radi, malo ne... Ni jednu postavku nisam promijenio... Ne kontam.

    ReplyDelete
  78. Mislim da se prognoza na glance gasi ako nema interneta kad se treba ažurirati. Ne znam svakih koliko minuta ili čega se ažurira jer nema te postavke... Kod mene sad bila ugašena i ja ručno ažuriram, zaključam telefon i pojavi se...

    ReplyDelete
  79. Pozdrav Dino,
    Nevezano uz glance, molio bih pomoc. Prije nekoliko dana reprodukcija video file-ova snimljenih sa L920 (pfd, jos nisam dobio cyan...) je normalno radila na mobitelu. Danas sam primjetio da vise niti jedan video ne mogu pokrenuti zbog greske:
    "Sorry, we can't play this video: Error code 8007045d"

    Takoder, youtube video ne radi, javlja gresku "decode error".

    Ovo je cudno, jer nakon zadnje xbox video nadogradnje nisam imao novih nadogradnji, i to je uredno radilo prije nekoliko dana.

    Da li znas rjesenje/razlog ovog problema?

    Gledam po webu, ima nekih slicnih slucaja ali bez rjesenja :(

    ReplyDelete
  80. Kod mene je stalno internet aktivan pa opet povremeno nestane prognoza

    ReplyDelete
  81. I kod mene je aktivan ali izgleda da se mora ručno ažurirati da bi bilo na glance... Vjerovatno će uskoro ispraviti. Ja sad opet provjerio i sigurno je to. Hajd kad ti ne bude pokazivalo ažuriraj pa zaključaj i vidi ima li, da budemo sigurni. :-)

    ReplyDelete
  82. Jest da mogu to nac sto su pisali

    ReplyDelete
  83. U pravu si ,neko vrijeme sam bio bez interneta po ukljucivanju nisam imao prognozu aktivitao sam azuriranje i odmah se pojavila,,,;-))korekt!

    ReplyDelete
  84. Dragan Mirovic07 October, 2014

    DEFINITIVNO na mojoj L 720 ne radi,a zasto neznam!!!!!!!!!! :-/

    ReplyDelete
  85. These are my steps:
    I scanned the QR code and installed the update
    Went to glance settings, it asked me to restart the phone
    I restarted the Phone
    Went back to the settings, it said My current app is not supported (amazing weather)
    Then I went to the list of apps supported, Only Health and fitness was supported.
    I set that as the lock screen
    Didnt see anything, so went ahead and downloaded the MSN weather app
    Set that as lockscreen.
    Confirmed the settings in the app
    Went to the glance screen and YES!!! it was there.
    Note: If you have set the glance settings to peak, the weather doesn't show all the time, only when you peak.



    Svi kažu da ovako radi...

    ReplyDelete
  86. Dragan Mirovic07 October, 2014

    Netrazi mi nigde restart,sve ostalo sam ovako i uradio..

    ReplyDelete
  87. Kad tek uradiš update info zaslona i otvoriš tu opciju traži ti se restart telefona.

    ReplyDelete
  88. Kod mog prijatelja koji ima l925 isto ne radi. Ažuriran glance, msn vrijeme, sve postavke kao kod mene i na lock screenu ima prognoza a na glance nema...

    ReplyDelete
  89. Dragan Mirovic08 October, 2014

    MSN Vreme,druga ne postoji

    ReplyDelete
  90. I na mojoj Lumiji 925 ne radi weather na glance screen-u. Odradio sam sve po definisanom redu ali definitivno ne prikazuje weather na glance-u.

    Još jedan pa rekao bih bug nakon upgrade-a glance-a: pored sata prikazuje ikonicu sa baterijom ali na baterijici je konstantno prikazan onaj mali štit, kao kada se uključi battery saver. Bez obzira da li je batt saver uključen ili ne ovaj štit je prikazan. Kada priključim punjač normalno prikaže onu malu utičnicu ali potom nakon skidanja sa punjača opet se pojavi štit.

    Iz tog razloga verujem da ovaj update ima bug barem na 925 i da će se nekim narednim update-om to rešiti.

    ReplyDelete
  91. Dragan Mirovic08 October, 2014

    Ista stvar se desava i meni,nisam znaci jedini,posle nadogradnje konstantno stoji ikonica sa baterijom pored sata,prikazuje stalno da je baterija prazna..

    ReplyDelete
  92. Veruj mi da sam svašta pokušavao i ne vredi ...definitivno se nešto desilo nakon update-a ... nema rešenja nego da se sačeka otklanjanje bug-a ...

    ReplyDelete
  93. Dragan Mirovic08 October, 2014

    Ja uporno to pisem ovde,al ljudi neveruju:-(
    Mozda se sada neko i javi sa nekim resenjem..

    ReplyDelete
  94. Nije to do Windowsa. To je razvijac ikonice za bateriju kriv :D

    ReplyDelete
  95. Vi ste onda oni koji su gore prošli... Ma bit će neko rješenje u ovih par dana...

    ReplyDelete
  96. Ne, ne, kriv je razvijač ikonice štita na ikonici baterije. :D :D

    ReplyDelete
  97. Dragan Mirovic16 October, 2014

    Nema jos nikakvo resenje za moj problem..

    ReplyDelete
  98. Problem rešen!
    Nakon resetovanja telefona na fabrička podešavanja sve radi perfektno. Napominjem da nisam radio restore podataka i aplikacija nakon resetovanja. ( možda bi sve radilo i da jesam ali ja sam želeo da "očistim" telefon )
    Pre resetovanja sam povezao telefon sa računarom i preko Nokia sofrware recovery programa sam samo konstatovao da se u telefonu nalazi poslednja ažurna verzija software-a. Nakon toga sam uradio "običan" reset telefona na fabrička podešavanja i sad je sve ok

    ReplyDelete
  99. Dragan Mirovic17 October, 2014

    Recimi jel gubis nesto od instaliranih aplikacija,naloga,itd,itd..,sta se desava posle restarta?

    ReplyDelete
  100. Samo da se razumemo: pre restarta mora da se uradi back-up podataka, aplikacija ...
    Ponavljam da ja nisam uradio restore nakon restarta ( mada se ta opcija restora nudi SAMO prilikom prvog uključenja nakon vraćanja na fabrička podešavanja ) jer sam želeo da sve reinstaliram od početka. Vreovatno će sve raditi i ako se uradi restore podataka i aplikacija. Ako se uradi back-up kako treba onda nema razloga da se bilo šta izgubi nakon restora.
    Inače baterija traje za nijansu duže nego što je trajala pre restarta ali možda je to samo subjektivan utisak nakon samo dva ciklusa

    ReplyDelete
  101. Dragan Mirovic17 October, 2014

    Ok,ipak cu sacekati neki update,mozda on pomogne..

    ReplyDelete
  102. Postovanje, novi sam na windows telefonu. Zanima me ovaj info zaslon. Znaci postavim ovo sa vremenskom prognozom i sve radi cca 1min i nakon toga mi se ona akne i ostane samo vrijeme. Pitanje glasi dali se ona moze postaviti da bude stalno na ekranu kai i vrijeme i datum?

    ReplyDelete
  103. mislim da ne može.. Prognoza se uvije sakrije nakon minutu ili čak manje.

    ReplyDelete
  104. Dragan Mirovic19 October, 2014

    Rešio problem, hard reset telefona, jedino resenje, sada sve jovo nanovo

    ReplyDelete
  105. Da makne se dosta brzo, ali pali se na neki senzor..stavim ruku na ekran i pojavi se. Radi se o l1520. Da se osvrnem na sam os za sad sve pohvale za WP. Dosao sam sa androida tocnije note 3 i stvarno za sad u par dana koliko koristim 1520 nemam zamjerki, dapace ekran mi je bolji pogotovo na suncu a i kamera je definitivno bolja... Za nekog tko ne misli puno prckat po telefona definitivno moja preporuka za WP

    ReplyDelete
  106. taj senzor, to ti je senzor blizine i on ti aktivira glance.. npr. izvadiš mobitel iz džepa i upali ti se glance

    inače, na WP se nema šta čačkat oko sustava jer bolje sigurno neće biti

    ReplyDelete

Ostavite komentar