13.10.14

Cortana od sada zna i tekstove pjesama

Cortana_Lede_off_0

Virtualni glasovni asistent na Windows Phone 8.1 sustavu, poznatiji kao Cortana, je dobila nove mogućnosti. Cortana redovito dobije nove mogućnosti pa tako od zadnje nadogradnje Cortana zna i tekstove pjesama.

 

wp_ss_20141013_0001-576x1024

Cortana je i do sada mogla pretraživati tekstove pjesama ali je prikazivala samo pojedine stihove, sada je to poboljšano i prikazuje tekst pjesme u cijelosti. Sve što trebate je Cortani postaviti pitanje u obliku “lyrics for (ime pjesme) by (ime izvođača) i Cortana će nakon pretrage ponuditi rezultat u obliku teksta pjesme.

 

Za sada je ova mogućnost ograničena samo na područje SAD-a ali nije isključena mogućnost da će GDR 2 nadogradnja omogućiti pretraživanje tekstova pjesama i u drugim zemljama gdje je podržana Cortana.

 

izvor: NPU

6 komentara :

  1. Da li postoji informacija kada bi se Cortana mogla pojaviti u balkanskim zemljama?

    ReplyDelete
  2. Vladan Vukajlovic13 October, 2014

    Ja jos nigde nisam video u najavi ni za neka veca trzista kao italija ili francuska.Mislim da balkan jos uvek nije interesantan za MS.Pogeldaj samo bing translator tek su stigli do Slovenije!!

    ReplyDelete
  3. Ja koliko znam ne postoji ali vjerujem da neće biti uskoro. Još nismo dobili ni tipkovnicu sa rječnikom za balkanske zemlje tako da sumnjam da će Cortana uskoro.

    Također, naši jezici su veoma složeni u odnosu na Engleski pa je i to jedan od razloga.

    Mislim da MS-u naše zemlje nisu toliko uočljive, vjerojatno misle da nema puno korisnika jer veliki broj nas koristi telefon na drugoj regiji i jeziku pa je prividan rezultat da je mali broj korisnika. Rezultat toga je da daju slabu razvojnu podršku a mi zbog slabe razvojne podrške ne koristimo naše regije- začarani krug.

    ReplyDelete
  4. E to mi ne treba dovoljno je sto povremeno sam sa sobom pricam jos mi treba i aparat

    ReplyDelete
  5. ja prije par dana nešto gnjavim Cortanu, a cimer gleda u mene u nevjerici i pita me "Ma s kim ti to pričaš?!" xD

    ReplyDelete
  6. Ja imam sve tako podeseno i dalje nemam cortanu?

    ReplyDelete

Ostavite komentar