21.10.14

Nokia Lumia uređaji će biti brandirani kao Microsoft Lumia

Lumia-620x354Nakon što je Microsoft kupio Odjel za uređaje i usluge od Nokie, mnogi su se pitali što će se dogoditi sa Nokia imenom na budućim uređajima Lumia serije. Nakon raznih glasina, Microsoft je danas dao odgovor.

 

Iz Microsofta su potvrdili da će budući uređaji iz Nokia Lumia serije biti brandirani kao “Microsoft Lumia”. Ova promjena će ići postupno kroz sljedećih nekoliko tjedana, a započet će sa službenim Nokia profilima na društvenim mrežama kao što su Twitter i Facebook.

 

Za sada nije objavljeno kako će izgledati logo koji će se pojaviti na uređajima nije objavljen, ali to ćemo saznati odmah po izlasku sljedećeg Lumia uređaja.

 

izvor: WMPoweruser

8 komentara :

  1. Mene zapravo interesuje sta ce se dogoditi sa Nokia imenom i sa kompanijom uopste, sto je ostalo.? Da li bi imali pravo da proizvode pod imenom Nokia opet mobilne aparate, i na koji nacin.?

    ReplyDelete
  2. Prvi aparat koji kupim,sa,tim imenom izbrisat cu "microsoft" jednostavno mi se ni malo ne svidja

    ReplyDelete
  3. Nokia postoji još kao kompanija i bavi se komunikacijskim mrežama. Microsoft je od Nokie kupio samo "Odjel za uređaje i usluge" a samim time prava na Nokijine patente i uređaje.

    Nokia sada vjerojatno može proizvoditi uređaje ali ima li pravo korsiti patente i Nokia ime, nebih znao odgovoriti.

    ReplyDelete
  4. Iskljucivo sam kupio windows phone lumiju samo rado nokia naziva i sto je po meni najveci brand mobilnih uredja a ovo ako to urade je cisti promasaj i glup potez ljudi iz microsofta,a ako se to dogodi skoro, odustajem od lumije iz cistog razloga sto ime mobitela zvuci jadno i bijedno i furat cu svoju nokiju L925 dok nerikne :)

    ReplyDelete
  5. znači ostatak života ćeš provesti sa Lumia 925 :P


    Meni baš svejedno, nek se zove kako god samo nek budu kvalitetni kao do sada.. al to je stvar osobnog ukusa :)

    ReplyDelete
  6. A kako bi to izbrisao "microsoft"? taj natpis se nalazi ispod stakla

    ReplyDelete
  7. Naravno da ocu ipak je to nokia i logo od njih sto mi je izrazito bitno, al nije mi jasno u ugovoru su naveli kada su kupovali nokia da nece ime mijenjat 10 god i sad tu gluposti izvode i zele ugasit najveci brand mobilnih uredaja ikad veliki minus im ce to biz i izgubit ce dosta potrosaca koji koriste njihove uredaju iskljucivo zboh nokije kao ja.

    ReplyDelete
  8. Korisnicima nije jasno ali velike kompanije se gase to nista nije novo. Nije ni smak svijeta radi toga.

    I evo jedna cinjenica puno vise je Microsoft korisnika na svijetu nego Nokia i Microsoft ne gubi nista s promijenom imena. Ustvari nije u pitanju ni promijena nego ce slijedeca Lumia nositi naziv Microsoft Lumia.

    I jeste Microsoft ima pa Nokia brend na telefonima ali to ne znaci da ga moraju koristiti. Za Nokiju se ne vezu samo uspjesi, u zadnjih 4-6 godina se ne pisu dobre brojke jer su prespavali razvijanje sistema dok su iOS i Android presli Nokiju. Nokia ni po vrijednosti ni po proizvodnji nije vise ona kompanija koju smo mi znali od ranije. Nazalost je tako. Nokia se prodala za 7.5 milijardi vrijednosti a pogledajmo igru obicnu i nekima banalnu glupost "Minecraft" kostaal je Microsoft 2.5 milijardi znaci da Nokia vrijedila u trenutku kupovine "samo" 3x vise nego obicna i banalna igrica. Toliko o vrijednostima i izoblicenom sistemu vrijednovanja.

    Slazem se sramotno je ali nije MS kriv sto je Nokia pala. Korisnicima ce bitno biti da imaju dobar uredaj s kojim mogu povezati kvalitet a to je Lumia. A ko je proizvodac, Microsoft+Nokia (Microsoft Mobile) = Microsoft. Na kraju ne znaci nista lose za korisnike, cak sta vise samo se mogu jos kvalitetniji uredaji ocekivati.

    Pogledajmo Surface i pogledajmo bilo koji Android tablet, svaki Surface je kvalitetnije napravljen nego i najbolji Android tablet. Isto vazi i za iPad jeste on kvalitetan ali nema sanse protiv Surface 3. To slijedi sada i u segmentu telefona uz Nokia tehnologiju Microsoft kvalitet izrade.

    Prvi High End od Microsofta ce biti dobar i za to mogu dati ruku svoju.

    ReplyDelete

Ostavite komentar