13.10.14

Pictures Lab aplikacija trenutno besplatna za Windows Phone 8/8.1

PicturesLab_naslovnaPicutres Lab, aplikacija koja služi za uređivanje fotografija na Windows Phone 8/8.1 uređajima se trenutno može besplatno preuzeti iz trgovine.

 

Prilikom pokretanja, aplikacija vam ponudi video vodič kako bi je bolje upoznali, a sama aplikacija pruža dosta mogućnosti za uređivanje vaših fotografija. HDR, Lomo, Soften, Sharpen i Sepia su samo neki od mnogih filtera koji se mogu primijeniti na fotografiju te je svaki filter moguće podesiti po želji. Također, osim mogućnosti izrezivanja, rotiranja i dodavanja filtera tu je i veliki izbor okvira koje možete primijeniti na vaše fotografije i mogućnost spremanja EXIF podataka na uređaj.

 

Aplikacija također pruža mogućnost dijeljena sadržaja na društvenim mrežama, putem NFC-a ili email-a izravno iz aplikacije. Potrebno je napomenuti da je Pictures Lab aplikacija besplatna za preuzimanje ali samo na ograničeno vrijeme. Aplikaciju možete preuzeti klikom na sliku ispod ili skeniranjem QR koda.

 

PicturesLab_logo_QR

10 komentara :

  1. A koja aplikacija moze da pravi mozaike sa vise fotosa, kao sto je moglo u starom dobrom nokia creative studio-u ?

    ReplyDelete
  2. Instaliraj Fantasia Painter i kad klikneš na effects traži "border/collage".

    ReplyDelete
  3. Vladan Vukajlovic14 October, 2014

    Van teme jedno zapazanje:
    Danas sam posle bezuspesne nadogradnje Onetube Pro aplikacije(pokusao vise od deset puta upgrade -svaki put ni da se pokrene download) odlucio da je deinstaliram i ponovo instaliram i naisao sam na tako reci problem ,potrebno je ponovo kupiti aplikaciju?????
    Pa zar ako si vec imao aplikaciju potrebno ponovo kupiti?

    ReplyDelete
  4. Hvala na odgovoru. Program je odlican, ali nema onu kolaz opciju kao stari creative studio na 8.0 . Citam vas redovno i voleo bih vise tekstova o manje poznatim app kao ova koju ste pomenuli a ne znaju mnogi da postoji a bolja je mozda i od adobe app . Za zvanicne lumia app svi uglavnom znaju i stizu notifikacije o novim verzijama. Picture lab nije los, ali nema nista posebno i prilicno je spora. Npr Fantasia Painter je mnogo brza sa najvise opcija u jednom editoru..pozdrav

    ReplyDelete
  5. Mislim da je kolega @Dino Borogovac imao sličnu situaciju sa Prognoza aplikacijom. Nadam se da će vidjeti ovaj komentar, on sigurno više zna o takvim greškama sa trgovinom.

    ovdje je opisan problem kod prognoze http://www.wpnovosti.com/2014/08/prognoza-aplikacija-ima-nadogradnju.html

    ReplyDelete
  6. Nema na čemu :)
    Fantasia je jako dobra i mislim da joj ni jedna aplikacija na marketu ne može parirati. Nisam ih puno probao ali osobno uvijek koristim Fantasiu.
    Pictures Lab nije kao Fantasia, ali kako je bio besplatan odlučio sam napisati članak pa možda bude nekome od koristi :)

    ReplyDelete
  7. Uglavnom sve sto objavite je zanimljivo. Ali iskreno od skajpova fejsbukova telegrama tvitera istigrama i ostalih (ne)drustvenih mreza mi je muka. Postoji po nekim statistikama 300000 aplikacija. Svrha pametnih telefona je da nam olaksavaju i pomazu u raznim oblastima. Voleo bih da vidim neki tekst o najboljim app za one koji vole da trce npr., da voze bicikl..koja je app dobra za kulinarske recepte, za organizovanje licnih finansija, pracenje sportskih rezultata, gledanje nocnog neba, itd...mnogo je oblasti a jos vise app. Vi se bavite aktivno wp i sigurno znate vise od citalaca na portalu i oni sigurno cene ono sto pisete i preporucujete. Pozdrav

    ReplyDelete
  8. Razumijemo vas potpuno :) to sto ste predlozili vec je u planu mada pokusavamo vec sada pokrivati najbolje aplikacije za koje neki i ne znaju. Pored toga prezentiramo i domace razvijace kojih ipak ima. Mada se slazem sa aplikacijama za trcanje i slicno. Na pocetku sam mislio da to nije toliko zanimljivo ali morat ce se uvesti u obzir sve kategorije.

    Ja kada se vratim imam svakako u planu to i izradu nove aplikacije, ali o tome vise kasnije.

    ReplyDelete
  9. Hvala :)
    Iskreno, i meni nekad bude dosadno pisati uvijek o nadogradnjama, a vjerujem da i ne bude zanimljivo pročitati 3 članka o nadogradnjama, još kad napišu da je samo ispravljanje grešaka i optimizacija. Uskoro će doći i kolega pa ćemo se pokušati malo organizirati po tom pitanju :)

    btw. Malo prije sam imao vidio jednu aplikaciju za sport pa sam je odlučio sutra u toku dana predstaviti i naravno isprobati. :)

    ReplyDelete
  10. Reci nam kakve aplikacije... :D

    ReplyDelete

Ostavite komentar