28.10.14

Windows Phone 8.1 OS na tržištu zastupljeniji od Windows Phone 8 OS-a

image_thumbAd-Duplex agencija je objavila izvještaj za 10. mjesec iz kojeg se jasno vidi “kretanje” u Windows Phone svijetu. Odnosno, broj uređaja sa instaliranim Windows Phone 8.1 sustavom je nadmašio broj uređaja koji koriste Windows Phone 8 sustav.

 

Prema zadnjem izvještaju Windows Phone 8.1 sustav se nalazi na 46.7% Windows Phone uređaja dok Windows Phone 8 sustav koristi 36.8% uređaja. Ad-Duplex ističe i neočekivani porast Windows Phone 7.X uređaja u iznosu od 1.4%, pa tako Windows Phone 7.X koristi tek 16.6% uređaja.

 

image_thumb_3

Zanimljivo je i da uređaji iz Lumia 6XX ostvaruju dobre rezultate. Prema izvještaju Lumia 625 drži 7.2% udjela, a Lumia 630 i 635 zajedno imaju 13,5% udjela od ukupnog broja Windows Phone uređaja dok je Lumia 520 i dalje najzastupljeniji Windows Phone uređaj.

 

image_thumb_4

Također, među proizvođačima Nokia/Microsoft se nalazi na vrhu i drži 94.99% WP tržišta. Odnosno, 19 od 20 Windows Phone uređaja ima Nokia logo. Iza Nokije se nalazi HTC sa 3.19% i Samsung sa 1.15% udjela na tržištu, dok ostali proizvođači imaju svega 0.08% udjela na Windows Phone tržištu.

 

izvor: WMPoweruser

6 komentara :

  1. Izuzetno zanimljiv clank ali sad,nemam vremena za detaljno citanje,,,,cudim se da toliki procent korisnika nije preslo na 8.1 ja zbog te nadogradnje skoro poludio tako sam nestrpljivo cekao ali opravdano....

    ReplyDelete
  2. Da, ali za to postoji jednostavno objasnjenje, a to je da nisu svi "power" korisnici kao mi koji citamo ovakve vijesti redovno. Ja imam dosta prijatelja imaju WP a da nikad nisu culi za WP8.1 i kada ima pokazem da imaju nadogradnju kao svejedno im hoce li imati ili ne. Znaci da postoji otprilike 50-60% korisnika kojima nije ni bitno sta sistem moze i kojima nije bitno da imaju zadnju verziju sistema.

    U svakom slucaju ovaj broj od 46% WP8.1 od svih WP korisnika je veoma velik ako uzmemo u obzir koliko Android korisnika ima zadnju verziju i koliko iOS korisnika ima zadnju verziju.

    ReplyDelete
  3. Kako je prikazano prilican broj korisnika upotrebljava wp7 dali se sad isto radi o osobama koje samo telefoniraju ili uredjaj koriste mnogo vise mada sa tim os i ne moze se nesto mnogo koristit,u odnosu na 8 sedmica je prilicno zastarila kad se samo sjetim koliko sam imao problema sa "zune"

    ReplyDelete
  4. Mislim da je to svaki telefon koji prikazuje aktivnost. Nebitno jel se koristi samo za telefoniranje ili za nešto više.


    Kakvih problema sa zune? meni zune baš fali jer je imao onu automatsku sinkronizaciju kad je mobitel na punjaču

    ReplyDelete
  5. Nisam postavio bas tako nelogicno pitanje vec vjerovatno taj postotak korisnika wp 7 koristi telefone samo za telefoniranje s obzirom da u odnosu na wp 8 mnogo zaostaje,ti nemas problema sa zune bas pomisli da si doslijedan svoga prezimena kad je zune u pitanju:)danima sam listao forume mnogi ne mogu da postave muziku problem sa slikama ja sam postavljao muziku ali ni sam neznam kako i taj proces traje po sat vremena

    ReplyDelete
  6. Daleko od toga da je pitanje nelogično.

    Zune mi je u pocetku bio malo kompliciran ali kad sam skuzio sta i kako vise nisam imao problema

    ReplyDelete

Ostavite komentar