1.7.14

Nokia MixRadio ima nadogradnju i postaje samo MixRadio‏

Nokia apps

Preuzimanjem Nokia odjela za uređaje i servise, Microsoft lagano prelazi na ujednačavanje aplikacija u jedan smjer. Taj smjer je naravno onaj bez mnogo imena i naziva, tako  s aplikacije Nokia MixRadio otpada “Nokia” i aplikacija postaje MixRadio.


Nedavno smo mogli tako pratiti kako je Bing set aplikacija u jednoj nadogradnji izgubio u svim aplikacijama "Bing" naziv. Znači da se ove promjene ne događaju samo za Nokia specifične aplikacije. Microsoft želi jedan sustav i što više unificiran to bolje za korisnike jer neće dolaziti do zabune.


Pored ovoga nadogradnja MixRadio na verziju 4.5 nosi samo ispravljanje grešaka i  popravljanje stabilnosti aplikacije. MixRadio aplikacija je veoma dobra aplikacija za striming muzike s interneta, u aplikaciji odredite omiljene izvođače i ona nalazi pjesme za vas i pušta ih. To su tzv. mixevi, ti mixevi se mogu i offline slušati samo je potrebno da se spreme u aplikaciji pritiskom na "sačuvaj mix za offline...".


Tko ima Nokia Lumia Windows Phone preporučujem da preuzme ovu aplikaciju jer je dobro urađena i korisnik ne mora da se brine o plejlisti, samo treba da sluša što aplikacija pušta i vidjet ćete kako će vas MixRadio iznenaditi dobrim izborom pjesama vaših omiljenih izvođača. Preuzimanje kao uvijek ide klikom na fotografiju ispod ili skeniranjem QR koda.

 

IMGBB6

15 komentara :

  1. Ako se dobro secam mix radio se vezuje za nokia nalog. U Nokia nalogu promenite regiju

    ReplyDelete
  2. Isti problem,nije dostupan u našoj regiji👽

    ReplyDelete
  3. Kada zelis neki mix poslusati bez interneta koji nije spremljen za offline slusanje mislim da tada tako nesto javi

    ReplyDelete
  4. Da MixRadio zavisi od regije. Za BiH znam da ne radi, za Srbiju i Hrvatsku nisam 100% siguran ali mislim da i tu ne radi. Ima u postavkama telefona Nokia racun koji treba podesiti ili nos jednostavnije prilikom prvog paljenja aplikacije ne dozvoljavati lokacijske usluge. Tada mislim da nece znati gdje je telefon trenutno. Sada je na Nokiji/Microsoftu da prosire muzicko polje aplikacije i na nase drzave. Mislim da imamo dosta muzike da doprinesemo MixRadio aplikaciji.

    ReplyDelete
  5. Da, tako je bilo. I radi ako se od prve ne dozvoli lociranje u aplikaciji i ako je regija na bilo kojoj podrzanoj.

    ReplyDelete
  6. urbanosaurus01 July, 2014

    Isplatil se uopce mjenjati regiju zbog nekih aplikacija,mislim da time gubimo uvid u aplikacije od domacih programera

    ReplyDelete
  7. Ovaj komentar me potaknuo da se priključim raspravi 👍
    U potpunosti se slažem da se zbog nekih aplikacija ne isplati mjenjati regiju. Često skidamo neke aplikacije koje koristimo ili bolje reći ne koristimo koje su dostupne za druge regije i na taj naćin ne primjećujemo korisne i kvalitetne "domaće" uratke.

    ReplyDelete
  8. Ima istine. Mada razvijaci jednim klikom mogu na sve trgovine svijeta objaviti, neki ipak selektiraju i u selekciji velikih aplikacija moze biti da nema nasoh zemalja balkana. Dok nasi razvijaci selektiraju i nase zemlje. Regije su po meni veoma slicne, sa aplikacijama ali neke su popularne lod nas dok u americi nisu i obratno. To je normalno i vrijedi imati lokalnu trgovinu kao sto imamo i sada. A vecina aplikacija ima i na nasoj regiji.

    ReplyDelete
  9. Inace ne :) moj telefon stoji uvijek na jednoj regiji iz licnih razloga je to njemacka regija kod mene. I ne isplati se mijenjati kada ce sve aplikacije vjerovstno biti objavljene svugdje na svijetu.

    ReplyDelete
  10. Dino,pricali smo o mom HTC trophy sa verizon mreze sto je zakljucan...ne znam kako da ubacim custom rom,tj naj vise me muci onaj HSPL ili ti RSPL da instaliram...nasao sam za EU trophy ali ne i za Verizon...a rom sam nasao...ajd ako mozes i ako budes imao zivaca da mi potrazis nesto...hvala unapred!!!

    ReplyDelete
  11. Nije tesko instalirati RSPL i HSPL. Samo pazi koji ide prvo, a koji drugi. Kada pokrenes pita te koji je bootloader telefona (koja verzija), odaberes koji je, a ako ga nema pise tu sta da odaberes ali nije pozeljno da se odmice od 1.** na 2.** kao primjer samo navodim te brojeve. Nakon instalacije RSPL (mislim da je prvi), ide restart i u bootloader sada pise da je RSPL i ond aide HSPL koji otkljucava bootloader. Pogledaj tano koji je prvi jer ovi napamet pisem iz sjecanja od prije 2 godine. Nakon sto imas drugi ovaj instaliran mozes rom flesirati ali nemoj ako nemas za taj uredaj. Ne moj ovaj EU rom koristiti ako je Verizon uredaj. Pokvarit ces telefon. Ima za taj poseban ROM koji je za verizon ali otkljucan za ostale sim kartice.

    ReplyDelete
  12. Zasto nema app Disqus? Bio update ( ne wp8.1, on je jos uvek u fazi marketinga:P ), nesto zezala, obrisem je vidim da je vise nema?

    ReplyDelete
  13. sve ja to znam...ali nikako ne mogu da nadjem odgovarajuci RSPL i HSPL za ovaj verizon uredjaj...kaze kad krenem instalaciju RSPL-a posto on ide prvi da ne podrzava ovaj uredjaj...a da je EU on bi ga pretostavljam podrzao...ako slucajno nadjes neki koji mislis da bi mi odgovarao ti pusti link...mada sam pretrazio xda...

    ReplyDelete
  14. ocigledno niko ne zna da resi moj problem...!?

    ReplyDelete
  15. Ja nemam racunara da ti mogu pomoci, a nisam ni kod kuce tako da ces morati sam :( uglavnom ne flesiraj nista sto ne odgovara tom uredaju. Pokusaj naci nacin tacno za verzion uredaj. Mozda kod njih se drugacije moze bootloader otkljucati...

    ReplyDelete

Ostavite komentar