19.7.14

Nadogradnja za Nokia Camera i Twitter aplikacije

IMG_4313

Nokia Camera i Twitter aplikacija su dobile nadogradnju. Ovim nadogradnjama aplikacije nisu dobile nove mogućnosti već samo ispravke grešaka koje su uočene.

 

Nokia Camera aplikacija sada ima verziju 4.8.1.1 i ovom nadogradnjom je dobila sljedeće promjene:

  • Poboljšano prikazivanje videa u Camera Roll opciji
  • Prikazivanje kratkog videa kod živih fotografija (Living images)
  • Poboljšan indikator fokusa na uređajima sa kontinuiranim automatskim fokusom
  • Ispravke ostalih grešaka i poboljšanja

 

Nakon što je prošli tjedan Twitter aplikacija dobila značajniju nadogradnju sa novim funkcijama, sada Twitter aplikacija ima verziju 3.2.0.1 i ovom nadogradnjom je dobila samo ispravke grešaka i poboljšanja u radu aplikacije.

 

Nadogradnje možete preuzeti klikom na sliku ispod ili skeniranjem QR koda.

 

Nokia Camera

 

Nokia_Camera_Tag_0

 

Twitter

 

QR Twitter_0

4 komentara :

  1. E neka mi neko objasni kako samsung s5 ima bolju kameru od lumie 1020 kad lumija ima duplo vise mp naime slikam sa oba tel jedan pored drugog i kad se uvelica slika samsunga s5 citkija slika tacno kad nastupaju mp ili lumija nema 34mp ili staje u pitanju

    ReplyDelete
  2. Sa Nokia Lumia 1020 treba znati fotografirati. Zvuci malo grubo ali ke tako. Ko uzme DSLR kameru nece se snaci. Slicno ke sa Lumia 1020. Jer ona u automatskom rezimu moze osvjetljivanje fotografije produziti na dvije ili vise sekundi da bi osvjetlila fotografiju zavrsnu medutim tada opticka stabilizacija ne moze puno pomoci ako covjek mrda rukom.

    Kod SGS5 vjerovatno poveca ISO i dode do suma, ali zato je "brze" napravljena fotografija i samim tim nema pokreta rukom niti pomucenja. Treba postaviti obje kamere na telefonima na iste vrijednosti. Kao npr ISO 100 ili 200, zatvarac (shutter) 1/60 do 1/100 ili 1/200 i pokusati fotografirati nesto napolju uz oblacno ili suncano vrijeme. Lumia ce napraviti bolju fotografiju, radi vise faktora. Prvo je objektiv od Carls Zeiss, a drugo senzor je bolji, trece vise mpx.

    Sve je do onoga ko fotografira. I zato 1020 nije bas za korisnike koji ce samo skljocati i koji nisu bas upuceni u fotografiju.

    ReplyDelete
  3. Jasam ga bas uzeo zbog toga stose razumem i stomeje zainteresovala kamera od 41mp na dnevnu svetlost slikamo super slike na oba telefona ali kad se zumira bolje se vidi na samsung s5 bolje moze da zumira i jasnije je sta znam nije losa slika bas naprotiv fina je slika ali mi nije jasno kako 16 mp bolje od 34mp npr na nokiu 12 mb slika bude na dnevnu svetlost ali gde pobegnu mp neznam

    ReplyDelete
  4. Ažurirao sam svoju L925 na Cyan sve super radi jedino poslije Nokia Camera nadogradnje nemam više "živuće" slike dali je potrebno negdje podesiti kameru ili u postavkama ili to dolazi u narednim nadogradnjama

    ReplyDelete

Ostavite komentar